İçişleri Bakanlığı Açıklama Yaptı: Cübbeli Ahmet 'Ben Tarikatlar Silahlanıyor Demedim' Dedi

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasından sonra daha önce çıktığı programdaki videoyu sosyal medya hesabında paylaşan Cübbeli Ahmet, tartışma konusu olan sözleriyle cemaat ve tarikatları değil, Selefi grupları kast ettiğini söyledi. "2 bin dernek silahlarıyor" sözlerinden so.

İçişleri Bakanlığı Açıklama Yaptı: Cübbeli Ahmet 'Ben Tarikatlar Silahlanıyor Demedim' Dedi

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasından sonra daha önce çıktığı programdaki videoyu sosyal medya hesabında paylaşan Cübbeli Ahmet, tartışma konusu olan sözleriyle cemaat ve tarikatları değil, Selefi grupları kast ettiğini söyledi.

s-9a2ea416307924037aad0d94dfbdd16fd26814
"2 bin dernek silahlarıyor" sözlerinden sonra "Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" dediği belirtilen Cübbeli Ahmet yeni bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cübbeli Ahmet, Selefi grupları kastettiğini söyledi

s-f94c9237dd9a2e40c857766f75c7bfa02cc157
"Ben, 'Cemaatler ve tarikatlar silahlanıyor' demedim, 'Selefi dernekler silahlanıyor' dedim ama din karşıtı bazı yayın organları kasıtlı olarak lafı 'Cemaatler ve tarikatlara' çevirdiler. Buyrun! Videoyu Dinleyin!"

Cübbeli paylaşımında şu videoyu da paylaştı

Cübbeli paylaşımında şu videoyu da paylaştıCübbeli paylaşımında şu videoyu da paylaştı 5f68e8851cf9e70619b8e1a9.jpg

Cübbeli Ahmet’in iddiaları üzerine inceleme başlatılmıştı

s-edb03431c6a2adfa918ec62e0b9bc68db16efd
İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, Cübbeli'nin gündeme getirdiği bir kısım derneklerin silahlandığı iddiasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Açıkalamada "Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1.5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER