İddia: 'Erdoğan, İsrailli Çiftin Serbest Kalması İçin Teşekkür Mektubu İstedi'

'Casusluktan' Tutuklanan İsrailli Çift Serbest Bırakıldı: Erdoğan’a Teşekkür Ettiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını ç...

İddia: 'Erdoğan, İsrailli Çiftin Serbest Kalması İçin Teşekkür Mektubu İstedi'
s-da7506f6f8a9e7f1d97023da16ec428ffbf0ce

'Casusluktan' Tutuklanan İsrailli Çift Serbest Bırakıldı: Erdoğan’a Teşekkür Ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını ç... 939 18 Kasım, 08:19

"İsrail ilk kez en üst düzeyde bu olayı takip etti"

İddiayı OdaTV yazarı Rafael Sadi dile getirdi. Çiftin İsrail’de belediye otobüsü şoförü olduğunu anlatan Rafael Sadi, “Normal şartlarda İsrail devleti böyle durumlarda diplomatik temas kurmaz ve müdahil olmaz. İsrail devleti ilk kez en üst düzeyde bu olayı takip etti” dedi.

"Türkiye, İsrail'den teşekkür mektubu istedi"

Türkiye’deki tutuklamaların İsrail’de büyük yankı uyandırdığını ifade eden Rafael Sadi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in açıklamalarına dikkat çekerek şunları söyledi:“Türkiye, İsrail’den ‘Teşekkür mektubu’ istedi. İsrail tarafından bu mektup Türkiye’ye gönderildi” ifadelerini kullandı.İsrail’in önde gelen gazetelerinden The Times of Israel de Erdoğan’ın İsrailli çiftin serbest bırakılması konusunda yardımcı olmak için İsrail’den kamuya açık bir teşekkür istediğini iddia etti.

İsrail Başbakanı Bennett ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çiftin serbest bırakılmasındaki yardımlarından dolayı teşekkür ettiği açıklanmıştı.

"Teşekkür" ne anlama geliyor?

OdaTV, gönderilen “Teşekkür mektubunun” diplomasideki yerini emekli Büyükelçi Uluç Özülker’e sordu.“Mektubun diplomatik bir karşılığı yok” diyen Özülker, bunu önemsiz olarak görmenin de doğru olmadığını söyledi.İsrail’in teşekkürünün iki devlet arasındaki diyalogda yeni bir safhaya geçildiğini gösterdiğini ifade eden Özülker, “Bu teşekkür mektubu ileriye dönük olarak tarafların ilişkisinde yumuşamaya gidildiğini gösterir. Gözaltına alınan kişiler araştırıldıktan sonra hukuki olarak bir suçları yoksa serbest bırakılırdı. Ancak üst düzey şekilde devreye girilmesi ve bu kişilerin serbest bırakılması ‘af’ olarak düşünülebilir” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER