İhale Tartışmasında İkinci Perde: Enver Aysever, Tunç Soyer'e Dava Açıyor

"Adrese teslim ihale" iddialarıyla gündeme gelen gazeteci-yazar Enver Aysever, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dava açacağını duyurdu. Ayveser dava kararını Twtitter'dan duyurdu Paylaşımında "Sayın Soyer ısrarlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı i.

İhale Tartışmasında İkinci Perde: Enver Aysever, Tunç Soyer'e Dava Açıyor

"Adrese teslim ihale" iddialarıyla gündeme gelen gazeteci-yazar Enver Aysever, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dava açacağını duyurdu.

s-c237a93609c3b033dd0735ae9b6bd3a27a70a7

Ayveser dava kararını Twtitter'dan duyurdu

s-2da2cc2125560994c925c65a919be408fec5b2
Paylaşımında "Sayın Soyer ısrarlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı için bu yola başvurmak zorunda kaldım. Aşağıdaki soruların yanıt bulması gerekmektedir" diyen Aysever, şu soruları yöneltti:"1-Söz konusu atölye çalışması ile ilgili ihale kararını kim aldı?2-İhalenin kişiye özel şekilde algılanmasına neden olacak biçimde kaleme alınmasına kim karar verdi? 3-Dokuz ay sürecek olan çalışmanın ayrıntıları neden belirtilmedi? 4-Alınacak ücretin aylık olacağı neden açıkça yazılmadı?5-İhaleye hangi firmalar katıldı, kazanan firmanın konusu nedir? 6-İhaleye katılan firmalar hangi teklifleri sundu? 7-Eğer ihale yasalsa neden iptal edildi ve ortada bir suç varmış, kanun dışılık söz konusuymuş izlenimi yaratıldı? 8- Sayın Soyer ihale ile benim uzaktan yakından ilgim olmadığını bildiği halde neden bunu toplumla paylaşmadı? 9- Eğer bu türden başka ihaleler yaptıysa onlar da iptal edildi mi? Tüm bu soruları mahkeme kanalıyla soracağız ve yanıtlarını resmi kanallardan edinip toplumla paylaşacağız. Benim gibi tüm yaşamını alınteri ile kazanmış, emek mücadelesine vermiş birinin bu iftiralara, karalamalara katlanması, boyun eğmesi söz konusu değildir. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan sayın Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur."

Ne olmuştu?

s-bc2be700ad2c875ca66723c7edb4d69e2e80c7
Enver Aysever'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları kısa süre önce tartışma yaratmıştı. Enver Aysever "söz konusu melbağ ile alakam yok" derken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eğitimin iptal edildiğini açıklamıştı.Son olarak Cumhuriyet gazetesi de Enver Aysever'le yollarının ayrıldığını açıklamıştı.

Detaylar için bakınız

Enver Aysever'in 18 Günlük Ders İçin Belediyeden 238 Bin 500 TL Aldığı İddiaları Twitter'ın Gündeminde - Enver Aysever'den İhale İddiaların İlişkin Açıklama: 'Sözü Edilen Meblağ ile İlgim Yok' - Tunç Soyer'den 'Enver Aysever' Açıklaması: 'İhalenin İptal Edilmesi Talimatını Verdim'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER