İki Haftadır Haber Alınamıyordu: Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli'nin Öldüğü Açıklandı

Tanzanya Devlet Başkanı Yardımcısı Samia Suluhu Hassan, 2 haftadır nerede olduğu bilinmeyen Devlet Başkanı John Magufuli'nin öldüğünü açıkladı. Tanzanya Devlet Başkan Yardımcısı Hassan, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, "Cesur liderimizi kaybettik" dedi.Hassan, Magu.

İki Haftadır Haber Alınamıyordu: Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli'nin Öldüğü Açıklandı

Tanzanya Devlet Başkanı Yardımcısı Samia Suluhu Hassan, 2 haftadır nerede olduğu bilinmeyen Devlet Başkanı John Magufuli'nin öldüğünü açıkladı.

s-9f14c79017b10db4305a88fdd93a54897f20bd
Tanzanya Devlet Başkan Yardımcısı Hassan, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, "Cesur liderimizi kaybettik" dedi.Hassan, Magufuli'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle 6 Mart'tan bu yana Darüsselam'daki bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.Ülkede, Magufuli için 14 günlük ulusal yas ilan edildi.61 yaşındaki lider, Ekim 2020'de yapılan seçimleri kazanarak ikinci kez devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Koronavirüse yakaladığı iddia edilmişti

s-552a24778e9346c050ea6cbfaac7ef0f558517
Tanzanya'da muhalefet dün, yaklaşık 2 haftadır görülmeyen ve koronavirüse yakalandığı ileri sürülen Magufuli'nin sağlık durumuyla ilgili bir an önce açıklama yapılması çağrısında bulunmuştu. Kovid-19'u küçümseyerek önlem almayan Tanzanyalı liderin ayrıca 10 Mart'ta Kenya'da virüs tedavisi gördüğü de iddia edilmişti.Kovid-19'a karşı halka buhar tedavisi ve meyve yemeyi öneren Magufuli, katıldığı etkinliklerde maske takmıyordu. Tanzanya'da şubatta Devlet Başkanlığı Başsekreteri John Kijazi açıklanmayan bir nedenden, Zanzibar Başkan Yardımcısı Seif Sharif Hamad da Kovid-19'dan hayatını kaybetmişti.

Magufuli geçtiğimiz yıl "koronavirüsü dua ile yendik" açıklaması yapmıştı

Verileri Açıklamayan Tanzanya Devlet Başkanı: 'Koronavirüsü Dua ile Yendik'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER