İklim aktivistleri özel jetleri protesto etti

İklim aktivistleri, özel jetleri protesto amacıyla Cenevre Havalimanı'nda eylem gerçekleştirdi. İklim aktivistleri, Avrupa'nın en büyük özel jet fuarı olan Avrupa İş Havacılık Kongresi ve Sergisi kapsamında özel jetlerin sergilenmesini Cenevre Havalimanı'nda protesto etti. Eylem.

İklim aktivistleri özel jetleri protesto etti

İklim aktivistleri, özel jetleri protesto amacıyla Cenevre Havalimanı'nda eylem gerçekleştirdi.

İklim aktivistleri, Avrupa'nın en büyük özel jet fuarı olan Avrupa İş Havacılık Kongresi ve Sergisi kapsamında özel jetlerin sergilenmesini Cenevre Havalimanı'nda protesto etti.

Eylem sırasında güvenlik nedeniyle hava trafiği bir süre askıya alındı.

80 gözaltı

Onlarca iklim aktivisti, iklim değişikliğine de dikkati çekmek için havalimanı apronuna girerek kendilerini özel uçaklara zincirledi.

Cenevre polisi, bazıları özel jetlere bağlı olan aktivistleri uzaklaştırmak için hızla müdahale ederken, 80 kişi gözaltına alındı.

17 farklı ülkeden gelen çevreciler eylemde bir araya geldi

Üzerinde "özel uçakları yasaklayın" yazılı sarı yelekler giyen eylemcilerin bazılarının "özel jetler gezegenimizi öldürüyor" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Çevre örgütü Greenpeace'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 17 ülkeden gelen çevrecilerin bu eyleme katıldığı belirtildi.

Paylaşımda, hükümetlerin iklim krizine karşı acil önlem alması ve özel jetleri yasaklaması gerektiği belirtildi.

Türkiye ile AB arasında yeşil dönüşüm ve iklim diplomasisi

 

İklim değişikliği en çok bu ülkeleri vurdu!

 

Türkiye, iklim değişikliğine bağlı olarak ısınıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER