İktidar Spotify'daki Podcastlerden mi Rahatsız? Bildirici'den 'Özgür Alanlara Alerjileri Var' Açıklaması

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Spotify'a 72 saat süre vermesini "RTÜK'ün Spotify'a yönelmesinin nedeni podcastler, özgür alanlara alerjileri var" ifadeleriyle yorumladı. RTÜK dün Spotify'a lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verm.

İktidar Spotify'daki Podcastlerden mi Rahatsız? Bildirici'den 'Özgür Alanlara Alerjileri Var' Açıklaması

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Spotify'a 72 saat süre vermesini "RTÜK'ün Spotify'a yönelmesinin nedeni podcastler, özgür alanlara alerjileri var" ifadeleriyle yorumladı.

s-319db478f89a31d0e60f640075906d258098bd

RTÜK dün Spotify'a lisans başvurusu yapması için 72 saat süre vermişti.

Erişim Engeli Kapıda: RTÜK, Spotify'a 72 Saat Süre Verdi! RTÜK ihtarnamede, 2011 tarihli 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun uyarınca daha önce lisans işlemlerinin tamamlanması için duyuru yapıldığına ve bunun için de üç aylık süre verildiğine işaret ederek bu kuruluşlardan lisans başvuru taleplerini 72 saat içinde göndermelerini istemişti.

RTÜK'ün talebi bugün Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici tarafından değerlendirildi.

Bildirici şu ifadeleri kullandı: 
"RTÜK'ün Spotify'a yönelmesinin nedeni müzik değil, oradaki Podcast'ler. Düşünce polisliğine tam gaz orada da devam etmeyi hedefliyorlar. Özgür alanlara alerjileri var"

Dün, hukukçu Yaman Akdeniz 'Böyle bir ülkede yaşamaya devam ediyoruz' yorumunu yapmıştı.

s-363bd8f29eb383ec99b97974aee8ef448a9aa4
"RTÜK Spotify ve Foxplay'in resmi olarak lisans yükümlülüğünü yerine getirmediğini açıkladı. RTÜK Spotify'ı engeller mi? Eğer Spotify lisans başvurusu yapmazsa evet RTÜK kendisine verilen yetkiyi kullanıp, erişim engelleme talep edebilir. Böyle bir ülkede yaşamaya devam ediyoruz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER