İmam Boğaziçili Öğrencilere 'Terörist' Dedi, Cemaat Camiyi Terk Etti...

Zonguldak'ta bir camide imamın, cuma namazı öncesi vaaz verirken Boğaziçili öğrencilere 'eşcinsel' ve 'terörist' dediği ileri sürüldü.

İmam Boğaziçili Öğrencilere 'Terörist' Dedi, Cemaat Camiyi Terk Etti...

Zonguldak'ta bir camide imamın, cuma namazı öncesi vaaz verirken Boğaziçili öğrencilere 'eşcinsel' ve 'terörist' dediği ileri sürüldü. İmama sinirlenen cemaatin bir kısmı camiyi terk etti.

s-412c60ed026ce59cb59058a855961d7ab02a93
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Zonguldak İnağzı Mahallesinde bir camide geçen cuma günü yaşanan olayda, iddialara göre imam S.E., namazdan önce yaptığı vaaz sırasında eylem yapan Boğaziçili öğrencilerin eşcinsel ve terörist olduklarını söyledi.

Bunun üzerine cemaattin içinde bulunan bazı vatandaşlar imam S.E.’ye tepki göstererek camiyi terk etti.

s-fc57cf4b5b9f28796808993383eeb57305b420
Camiye giden vatandaşlar imamın zaman zaman bu tip konuşmalar yaptığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hutbenin dışına çıktığını belirterek S.E.’yi uyardıklarını ileri sürdü.

'Konunun buralara çekilmesi beni üzdü...'

s-7a0a2a7512cc454639ddc790972dcb9961bb77
Cami hocası S.E., iddialar üzerine yaptığı açıklamada, vaaz sırasında üniversite ve öğrencilerin konusunun geçmediğini belirterek, şunları söyledi:"Vaaz sırasında ne üniversiteden ne de öğrencilerden bahsettim. Ben Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudum. Lut kavminin helak olmasından bahsettim. Siyaset yapmadım. Cemaatin içerisinden 2-3 kişi olayı siyasete çekip tepki gösterdi. O sırada cemaat içerisinde kargaşa oldu. Bir kişi de camiyi terk etti. Cemaatte o kişilere tepki gösterdi. Bu davranışlar beni çok üzdü. Ama hiçbir zaman üniversiteli gençlerimize terörist veya eşcinsel demedim. Biz imamlar camiye hiçbir şekilde siyaset sokamayız. Biz her cinsten, her renkten insana hitap ediyoruz. Konunun buralara çekilmesi beni üzdü." 65 Yaş ve Üzerinin Ceza Gibi Kısıtlamalara Maruz Kalmasına Yaşlılar ve Aileleri İsyan Etti - Boğaziçi Mezunları #BoğaziçiBenim Etiketiyle Kampanya Başlatıp Taleplerini Sıraladı - Kapatma ya da Sahip Çık! Kafe Bar ve Restoran Çalışanları Mekanların Açılması İçin İsyan Ediyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER