İmamoğlu: 'Binali Yıldırım Soruların Önceden Görüşülmesini Talep Etmiş'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım ile yapacakları canlı yayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu: 'Binali Yıldırım Soruların Önceden Görüşülmesini Talep Etmiş'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım ile yapacakları canlı yayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, Yıldırım'ın yayın öncesinde soruların görüşülmesini talep ettiğini aktardı.

s-8110c20aabf6883ec9bcf9a45b604d6db857a5 Ekrem İmamoğlu, NTV - Star TV ortak yayınında katıldı. İmamoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. İmamoğlu'nın konuşmasından satır başları şöyle:

"Seçim istedikleri neticeyi vermeyince canlı yayına olumlu baktılar"

s-b8299717e4909d6127c7dc0153439869d694db "Münazaranın buluşma noktasında çabayı kendime alacağım, kusura bakmasınlar. Başından beri talep eden kişi olarak. Moderatör tarafını Sayın Yıldırım üstlenmiş gibi oldu. Başından beri net tavrımı söylemiştim. Hangi televizyonu hangi moderatörü istiyorsanız hazır olduğumu söylemiştim. 31 Mart öncesi de söylemiştim.Bence burada psikolojik ya da stratejik bir süreç var. 31 Mart'tan önce çok önemsemediler. Sürece dair çok emin bir duruş gösterdiler. Ama seçim böyle bir netice vermeyince şimdiki süreçte stratejik olarak böyle bir karara olumlu baktılar.Elbette yenilenen seçim sürecine dair, bakın çok adil bir seçim süreci var, kabul gördü, çağdaş da bir münazara ortamı var, asla böyle bir durum anlamına gelmez. Sevindiricidir, böyle bir ortamın sağlanması mutluluktur ama asla bu yenilenen seçim sürecinin ya da bu süreçteki ortamın demokratik bir atmosfer oluşturduğuna delil değildir. Gerekirse onları da sıralarım.Moderatör kısmında Sayın Yıldırım fikirlerini beyan etmeye başladı ben o alana hiç girmedim zaten. Uğur Dündar talebini ortaya koyunca ben ona ne diyebilirim ki? Uğur Dündar saygın bir gazeteci. Böyle bir münazara ortamını defalarca yönetmiş birisi. Sonrasında vazgeçtiğini ifade etti. Ben aradım kendisini. Attığı tweetle paralel bir cevap verdi. Ortamın kendi prensiplerinin uygun olmadığını. İki tarafa da zarar verebileceğini bana ifade etti.Sayın İsmail Küçükkaya için bir karar verildi. Mekansal detayları netleşti. O sürecin teknik detayları benim anladığım şeyler değil. Nasıl çekim, reji, yönetmen gibi unsurlar netleşti."

"Sorularda sınırlama olmamalı"

s-9f41fd44aaa2762c930d53ec79c4bed1e81503 "31 Mart günü dahil olmak üzere, İstanbul'un dünü, bugünü ve yarını olmak üzere zihinlerde hangi soru varsa sorulmasından yanayım. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Bana soruları yollamasa da olur. Kendileri nasıl hazırlıyorlarsa, elbette eşitliğin korunması halinde.Bir adaya hangi soruları sorabiliyorsa, bir başka adaya da hissettirerek sorularını hazırlayabilmeli diye düşünüyorum.Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş. Ben danışmamına bu ifadelerimi söyledim. Biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım. Biz çıkalım konuşalım. 31 Mart, 6 Mayıs sürecini. 18 günlük süreci. Hepsini konuşalım istiyorum."

"Valiye kim talimat vermiştir, onu sorgulamak lazım"

s-3c87d1eb43828abfd3744b9dccf1da0ac4d861 "Ben bir özel uçak kiralayarak (altını çizeyim) Trabzon'a gittim. Trabzon'da beni nereden karşılayacaklar bilmem ki. Gittiğimiz yerde sorumlu insanlar var. Bizi VIP'ten karşıladılar. Geldik otobüsümüze bindik köyümüze gittik. Ertesi sabah bayramlaşmanın büyük bir kalabalığa dönüşmesini yaşadık. Derken bu güzel buluşmayı örtmek isteyen bir anlayış. Görünen figür Ordu Valisi'dir. Bir tuzak kuruldu bize.Ben oraya gidene kadar nereden çıkacağız onu bilen birisi değilim. Havaalanına girdik, VIP'ın giriş bariyerleri açıldı. Arabaları çektik. Orada insanlarla fotoğraf çekinmeye başladım. Benim annem, babam, kız kardeşim x-ray cihazından geçti.çeri girdiğimizde bir bağrışma, çağrışma. Ne oluyor ne bitiyor dediğimde. Annemle karşılaştım, benzi atmış. Biz her yerden gideriz evladım" diyor. "Buradan girişmizi yasakladılar", "Kim yasakladı" dedim. Bu bir tuzak dedim. Polislerle direnç varmış gibi gösteriyorlar. Günün sonunda polislere kusura bakmayın, bu sizinle olan bir olay değildir. Hakkınızı helal edin" deyip geçtik. "yok onu dedi bunu dedi."Konuşacaksa basın, medya, 1 milyona yakın insanın Karadeniz sahilinde bizi karşılamasını konuşsun.İnsanların gösterdiği ilgiye uygulanmış, provoke edilmiş bir süreçtir. Vali beye kim talimat vermiştir, onu sorgulamak lazımdır. Vali bey bize tuzak kurmuştur. Kim talimat vermiş açıklasın."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER