İmamoğlu Çiftinden 'İstanbul Sözleşmesi' Mesajı: 'Kazanan Kadınlar Olacaktır'

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'ndan geldi: "Her şeye rağmen kazanan 'eril akıl' değil kadınlar olacaktır"  Erkek şiddetinin önlenmesi için Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan İstanbul .

İmamoğlu Çiftinden 'İstanbul Sözleşmesi' Mesajı: 'Kazanan Kadınlar Olacaktır'

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'ndan geldi: "Her şeye rağmen kazanan 'eril akıl' değil kadınlar olacaktır"  s-741fcb3882ae120275762b3ca5e14922e1f5e4
Erkek şiddetinin önlenmesi için Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla kaldırılmasına İmamoğlu çiftinden tepki geldi. Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda;"Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Sözleşmeden çekilmek kadar kabul edilemez"

s-7177d570a0559ea9ab26db304604a546e4f43d
İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu ise paylaşımında; "İstanbul Sözleşmesi’nin temelini şiddetin önlenmesi, kadının korunması, şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi oluşturuyor. Bu temel ne kadar açık ve bu ülkenin tüm kadınları için hayati ise sözleşmeden çekilmek de bir o kadar kabul edilemez" dedi.

Ayrıca bakınız

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden Çekildi! - Gece Yarısı Bir Kararla Feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne Ünlülerden Gelen Tepkiler #AklınızdanBileGeçirmeyin - İstanbul Sözleşmesi'nin Feshedilmesini Coşkuyla Kutlayanlardan Kan Dondurucu Paylaşımlar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER