İmamoğlu, İYİ Partililerin Tepkisini Çeken Paylaşımı ile İlgili Konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Twitter'da paylaştığı 8 Mart mesajına İYİ Parti cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

İmamoğlu, İYİ Partililerin Tepkisini Çeken Paylaşımı ile İlgili Konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Twitter'da paylaştığı 8 Mart mesajına İYİ Parti cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da İmamoğlu'na tepki gösterdi.

İmamoğlu ise mesajı ile ilgili olarak "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" dedi.

s-4cd295af754f522c6d2fd2caee3d45b1b6422c
Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek Kadınlar Günü'nü kutlamıştı.

Pervin Buldan kutlama için İmamoğlu'na teşekkür ederken Meral Akşener ise "Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi, saygı duyuyorum." dedi.

Akşener'den İmamoğlu'nun 'Kadınlar Günü' Paylaşımına Yanıt: 'Arkadaşlarımızın Çoğu Beğenmedi' -

Buğra Kavuncu: 'Kabul etmiyoruz'

s-81d4f8c813fa7a5ff214fe75f8294487747461
İmamoğlu'na yönelik İYİ Parti cephesinden tepkiler sürerken İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da Twitter'dan bir paylaşım yaparak "Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz." dedi.

İmamoğlu'ndan İYİ Partililerin tepkilere yanıt

s-346465f7ad220c635a615080703d762543af40
Büyükçekmece'de Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı ağaç dikim törenine katılan Ekrem İmamoğlu, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Fidan dikme etkinliğine katılamayan Meral Akşener adına da ağaç diken İmamoğlu, kendisiyle telefonda görüştüklerini ifade etti."Dün eşimi de aradı telefonla. Teşekkürlerini iletti. Bugün biz tabii eşimle hem bu anın güzelliğini yaşıyoruz. Hem de biraz kolay bir zaman değil eşim ve bizim açımızdan da. Bugün özellikle tüm anneler için de ağaçları dikiyoruz. Başta sevgili annelerimiz olmak üzere. Meral hanım adına da dikilen bu ağacın bu memleket için, hayatını feda etmiş bütün şehitlerimiz ve güzel annelerine de bu ağacı dikmiş oluyoruz. Bu mesajını da iletelim. Umut ediyorum, buradaki ağaçlar bu ülkenin barışı huzuru, mutluluğu için büyüyecek. Beraber büyütmemiz lazım.  Hep birlikte büyütmemiz lazım. Çabamız o. Ben Dilek'in bu girişimini yürekten alkışlıyorum. Çok da onur duydum. Burada her isim var şimdi de Emine Erdoğan hanımefendinin ağacını hep beraber dikeceğiz" dedi.

"Mesajımız tümüyle iyi duygularla yazılmıştır"

s-692aeb6e16894b6b6a8662192ba5b70c0ec591
Meral Akşener ve Pervin Buldan'ı etiketleyerek paylaştığı mesaja gelen tepkilerle ilgili soru üzerine İmamoğlu,  "Biz herkesi davet ettik, memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki bütün kötü duyguları def etmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birbirlerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Tümden bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hala da o inançla, dimdik ayakta. Allah'ın izniyle bu da olacak.  İyilik kazanır, iyiler kazanır. Kimse iyilikten geri durmasın" diye konuştu.

"Emine Erdoğan için de bir ağaç dikeceğiz"

s-a44df0d068673df955b6b9c83788ed4db332bf
Bir gazetecinin, "HDP Eş Genel Başkanı da burada, siyaseten bir ittifak olarak algılanabilir, böyle yorumlara neden olabilir mi?" sorusuna ise İmamoğlu,  "Ne güzel, hoş gelmiş, sefa gelmiş. Hiç öyle bir şey yok. Biz İstanbul ittifakı dedik. Türkiye ittifakı, memleketin herkesin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık, kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlarımız adına ağacımızı diktik. Şimdi diğer şahsiyetler kendi isimlerine ağaç dikiyorlar. Burada kıymetli Meral Akşener hanımefendi, ablamız için ağaç diktik. AyırmıyoruzŞimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz. Bakın bu fikir, kadın fikri. Ben de bu fikir önünde saygıyla eğiliyorum. Onu yerine getiriyorum. Bunu anlayan anlar. Şimdi müsaade ederseniz eşim ile birlikte kol kola, Emine Erdoğan hanımefendinin ağacını dikmeye gidiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

"Eleştiri yapanlara bu manzarayı her zaman hatırlatacağız"

s-0323a82a7da76acef7370dad772232684c530a
Törene katılan Pervin Buldan ise eleştiriler ile ilgili olarak, şunları söyledi: "Eleştiri yapanlara en güzel cevabımız bugün tekrar bir araya gelmemiz oldu. Türkiye'nin bu tür manzaralara ihtiyacı var. Hele hele bu kadar kutuplaşmanın ve ayrımcılığın olduğu bir dönemde HDP'yi kriminalize etme çabalarının olduğu bir dönemde, Türkiye toplumunun bugün bu resmi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Eleştiriler çok yersiz gerçekten, eleştiri yapanlara da bu manzarayı her zaman hatırlatacağız"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER