İmamoğlu'na 'Türbeye Girerken Ellerini Arkadan Bağladın' Soruşturması!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir türbeye girerken ellerini arkadan bağlaması dolayısıyla soruşturma açıldığını yazdı.

İmamoğlu'na 'Türbeye Girerken Ellerini Arkadan Bağladın' Soruşturması!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir türbeye girerken ellerini arkadan bağlaması dolayısıyla soruşturma açıldığını yazdı. İBB Sözcüsü Murat Ongun da söz konusu haberi doğruladı. 

s-0073f79515613362abcd1af94bcd768b7662ca
Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Bugünlerde nereye baksak benzer sözleri duyuyoruz: Kanunsuz emir, hukuksuz talimat, suç olmayan fiil...  Her gün garipsiyor, baskılanıyor, öfkeleniyoruz.  Ama çıta yükselmeye devam ediyor. O halde, sorayım:  Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var" dedi.

"Saygısızlık iddiası"

s-1d3c29d8fe293b7e6ced8b652738d30553cd76
Pehlivan, yazısına şöyle devam etti:"Bundan tam bir yıl önceydi.   İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı.  Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı.  İşte, hazır olun... İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.  İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi:  “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...”  Sahi, yürürken bağlanan eller mi suçluydu, onlara suç yazan bağlı eller mi?"

İBB'den doğrulama

s-6979ff3806fcc9b86621c3161af60e1df05af0
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER