İmamoğlu'ndan AKP'li Göksu'ya 'Trabzon' Yanıtı: 'Bir Oy İçin Ne Yapacaklarını Şaşırdılar'

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na, Trabzonlu olması üzerinden yaptığı imaya yanıt geldi.

İmamoğlu'ndan AKP'li Göksu'ya 'Trabzon' Yanıtı: 'Bir Oy İçin Ne Yapacaklarını Şaşırdılar'

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na, Trabzonlu olması üzerinden yaptığı imaya yanıt geldi. Göksu'nun sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, "Gerçekten seviye çok düştü, bir oy için ne yapacaklarını şaşırdılar" dedi.

s-1ecfe4c743537b653a095a20ec517c25910cd7 CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bodrum'dan yola çıkan ve İstanbul üzerinden Samsun'a gidecek olan Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum'u, demirli olduğu Kalamış Marina'da ziyaret etti. İmamoğlu'na, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun tepki çeken sözleri de soruldu. İmamoğlu'nun yanıtı şöyle oldu:  "Açıklamayı izlemedim ama arkadaşlarım anlattılar. Aslında izleme tenezzülünde bulunmadım. Gerçekten seviye çok düştü. Ne diyeceklerini şaşırdılar. Zavallılık olarak nitelendiriyorum. Üzülüyorum. Bir kurgu, bir oyun. Zihinlerinde neler dönüyormuş bu insanların aklım ermiyor. Trabzonlular'a Yunan yaklaştırmaları. Bir oy için neler yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Kime nasıl hitap edeceklerini, Ekrem İmamoğlu'nu nasıl karalayacaklarını şaşırmış durumdalar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sanırım Trabzonlulardan da özür dilemiş. Trabzonlu hemşehrilerimiz bu tarz davranışları insan yerine koymaz. Umursamaz bile. İnşallah bu tür seviyesiz yakıştırmalardan, davranışlardan kurtulurlar. Hele hele bir belediye başkanı işine baksın."

"Bırak İmamoğlu'nu, insanlara insanca yaşam ortamları hazırla"

s-260fab542482d9faa9105ac93edce7b915394e Esenler'in bir sürü sorunu olduğunu ifade eden İmamoğlu, "0.30 metrekare yeşil alanı var Esenler'in. 25 senedir orada yöneticisiniz, bunları konuşun. Bunları anlatın. Orada oturan okuyamamış bir çocuğumuzun evindeydim dün akşam. İftarımı açtım. 3 ay ilgi gösterince diplomasını aldı o gencimiz. Onlarla uğraş. Sokaklarına bak. Parklarına bak. İnsanlara insanca yaşam ortamları hazırla. Bırak Ekrem İmamoğlu'nu. Millet sevdi İmamoğlu'nu" dedi.

Ne olmuştu?

Tevfik Göksu 'CHP Adayı Nereli?' Diye Sordu ve Ekledi: 'Hesap Büyük' - AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasının ardından, Yunanistan'da "İstanbul'u Yunan kazandı" şeklinde haberler çıktığını belirtmiş ve İmamoğlu'nun Trabzonlu olduğunu hatırlatıp "Hesap büyük" demişti. İmamoğlu'na yönelik Yunan imasında bulunulmasına tepki gelmişti.

"Bizim için her yer Trabzon"

"Bizim için her yer Trabzon" "Bizim için her yer Trabzon" 5cdc6a9511ea06222139df73.jpg Göksu, daha sonra sosyal medya hesabından tepki çeken sözleriyle ilgili açıklama yapmıştı. Açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çeken Göksu, özellikle Trabzonlular'dan gelen yoğun eleştirilere şöyle yanıt vermişti: "Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde bir algı operasyonu yapılıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayıyla ilgili Yunan gazetenin atmış olduğu bir manşet ile ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili bir beyanım olduğu ifade ediliyor. Oysa benim konuşmamın hiçbir yerinde  hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimizi ifaden hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği, hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah’ın kulları olarak biz Trabzon’uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız, Trabzonlular bizim baştacımızdır. Bizim için her yer Trabzon’dur. Bunu herkes böyle bilsin."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER