IMF heyeti Cezayir’de mali ve ekonomik reformları görüştü

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Cezayir’de mali ve ekonomik reformları ele aldı. Cezayir Millet Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Maliye ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lahdar Salimi, IMF’nin Orta Doğu ve Asya Şefi Genevieve Verdier başkanlığındaki heyeti kabu.

IMF heyeti Cezayir’de mali ve ekonomik reformları görüştü

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Cezayir’de mali ve ekonomik reformları ele aldı.

Cezayir Millet Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Maliye ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lahdar Salimi, IMF’nin Orta Doğu ve Asya Şefi Genevieve Verdier başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Salimi, heyete, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un vadettiği reformlar ve bu reformların özellikle mevcut uluslararası ekonomik şartlar bağlamında somutlaştırılması için gösterilen çabalar hakkında sunum yaptı.

Cezayir'in, anayasa değişikliğinden başlayarak elde ettiği başarıların yanı sıra kamu ekonomik kurumlarının mali açıdan yeniden yapılandırıldığını ifade eden Salimi, devlet kurumlarının yeniden inşa edileceğini ve yeni kurulan Yüksek Gençlik Konseyine benzer ihtisas konseylerinin kurulacağını kaydetti.

Salimi, Cezayir’de, kurumsal yeniden yapılanma sürecinin tamamlanmasının ardından tüm kurumlarla katılımcı demokratik bir yaklaşımla mali ve ekonomik reformların başlatıldığını aktardı.

IMF’nin Orta Doğu ve Asya Şefi Verdier ise Cezayir meclisinin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ve iyimserliği dile getirdi.

Verdier, Cezayirli yetkili ile yaptığı görüşme ve fikir alışverişinin yapıcı olduğunu vurgulayarak, IMF’nin, ülkeleri motive etmek ve dünya çapında parasal alanda iş birliği sağlamak için çalıştığını belirtti.

Cezayir'de, 15 Kasım'da mecliste görüşülmeye başlanacak olan 2023 bütçe yasası taslağı, 22 Kasım'da oylamaya sunulacak.

Ukrayna ve IMF görüşmeleri devam ediyor

 

IMF Başkanı'na göre küresel ticaret tehlikede

 

IMF, Türkiye'ye faiz artışı tavsiyesinde bulundu

 IMF

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER