İngiliz Başbakan: Koordinasyon halindeyiz

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Polonya'ya düşen füze haberi kapsamında NATO dahil uluslararası ortaklarla koordinasyon halinde olduklarını söyledi.

İngiliz Başbakan: Koordinasyon halindeyiz

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Polonya'ya düşen füze haberi kapsamında NATO dahil uluslararası ortaklarla koordinasyon halinde olduklarını söyledi. Olayı yakından takip ettiklerini aktaran Sunak, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'yla görüştüğünü de belirtti.


Sunak, Twitter hesabından paylaşım yaparak, Dışişleri Bakanı James Cleverly ve Savunma Bakanı Ben Wallace'la konuştuğunu duyurdu:

"Polonya'da füze saldırısı haberlerini acilen inceliyoruz ve ne olduğunu ortaya çıkaran müttefiklerimizi destekleyeceğiz. NATO dahil uluslararası ortaklarla da koordinasyon halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'yla da ikili temasta bulunduğuna değinen Başbakan, açıklamasına şöyle devam etti:

"İngiltere'nin Polonya'yla dayanışmasını yineledim ve kurbanlar için başsağlığı diledim. NATO müttefiklerimizle yakın temas halinde olmaya ve koordinasyonu sürdürmeye devam edeceğiz." 

"Çok fazla belirsizlik var"

Twitter paylaşımı yapan devlet başkanları arasında Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak da yer aldı.

Novak yaptığı paylaşımda, "Bu geceki füze saldırısında hala çok fazla belirsizlik var ama kesin olan bir şey var: Macaristan, Polonya'yla omuz omuza duruyor." sözlerine yer verdi.

15 Kasım tarihinde Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin bu saldırıda can verdiği açıklanmıştı. 

Fransa'dan Polonya'daki patlamaya ilişkin açıklama

 

Biden, mevkidaşı Duda ile telefonda görüştü

 

NATO'dan Polonya için acil toplantı kararı

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER