İngiliz tabloid basını: 'İngiliz turistler yanına varılmaz pahada fiyatlardan ötürü yolculuk koridoru açılsa deha...

İngiltere hükümeti bazı ülkelerle gezi koridoru açmaya hazırlanırken İngiliz basınında Türkiye turizm sektöründe talep edilen fahiş fiyatlara uyarı çekiliyor. İngiltere hükümeti, 6 Temmuz'dan sonra bir takım ülkelerle seyahat koridoru açmaya hazırlanıyor.

İngiliz tabloid basını: 'İngiliz turistler yanına varılmaz pahada fiyatlardan ötürü yolculuk koridoru açılsa deha...

İngiltere hükümeti bazı ülkelerle gezi koridoru açmaya hazırlanırken İngiliz basınında Türkiye turizm sektöründe talep edilen fahiş fiyatlara uyarı çekiliyor.

İngiltere hükümeti, 6 Temmuz'dan sonra bir takım ülkelerle seyahat koridoru açmaya hazırlanıyor. Bu ülkeler aralarında İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Almanya, Türkiye ve Norveç'in yer alması bekleniyor.

İngiltere hükümet kaynakları, gezi koridorunun açılacağı ülkelere tatile gidenler için dönüşte 14 günlük karantina kuralının uygulanmayacağı belirtiliyor.

Oysa The Sun gibi İngiliz tabloid basınında bulunan kimi haberlerde Türkiye'nin Bodrum ilçesinde turistlerden istenen yanına varılmaz pahada fiyatlara dikkat çekilerek bu sebeple İngiliz turistlerin Türkiye'de tatil yapmaktan kaçınabileceği belirtildi.

Daily Mail ve Mirror gibi gazetelerin yaptığı haberlerde Türkiye'de turistlerin bir kebap için 43 pound, denize girmek için ise 62 pound atamak zorunda kaldığı aktarıldı.

Bodrum'daki bir müşterinin ise bir kahve için 7,30 pound ve bir pide ekmeği için 22 pound devretmek zorunda kaldığı ifade edildi.

'Parası olan niçin harcamasın?'

Aynı haberlerde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın ve lokal yönetimin bu fiyatları düzenlenen basın toplantısında savunduğuna dikkat çekildi.

Aras, koronavirüs krizi dolayısıyla işletmecilerin güçlük çektiği için fiyatları yükseltmek zorunda kaldığını belirterek bu durumu savunmuş, basın toplantısında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı ardına kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL tahsis etmek istiyorsa, versin yesin. Bana ne. Ama burada 20 TL'ye de döner var. O dönerin 20 TL olması gerektiği konusunda kararsızlık ediyorsanız, belediyemize başvurursunuz ben de gider onu ardına kadar denetlerim."

Aras, bununla beraber, "Biz Bodrum'da her şey ucuz olsun dersek o süre burada para harcayacak turist, Santorini'ye gider, Mikonos'a, Saint- Tropez'e gider, İbiza'ya gider. Bodrum'a gelmez" dedi.

Diğer mecralar da haberleştirdi

Bodrum'daki bu fiyatlar Avrupa basınının diğer mecralarında da yer aldı.

Hollanda ve Belçika'da, AD gazetesi ile VTM Televizyonu ve HLN gazetesinin de aralarında bulunduğu fazla sayıda medya organında, "Bir porsiyon kebap 48 euro" başlığıyla duyurulan haberlerde, Türkiye'deki yiyecek içecek sektörününün, umutsuzca tatil sezonunun fiziksel hasarını telafi etmeye çalıştığı belirtildi.

Bodrum'daki lüks restoranlarda bir fincan "duble espresso"nun 8 eurodan satıldığı kayıtlı haberlere göre, ilçedeki öteki işletmelerde de durum ayrı yok. Bir otel, denize dalış için 70 euro istek ederken, açık büfe yemek yemek için de 45 euro isteniyor.

BBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER