İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları 21 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılıyor

Koronavirüs pandemisini başta ciddiye almamanın ağır faturasıyla cebelleşen Britanya Başbakanı Boris Johnson, daha bulaşıcı varyantın yayıldığı İngiltere'de uygulanan kapanma önlemlerinden çıkış için yol haritasını açıkladı. Ülkede, koronavirüs salgınıyla mücadele k.

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları 21 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılıyor

Koronavirüs pandemisini başta ciddiye almamanın ağır faturasıyla cebelleşen Britanya Başbakanı Boris Johnson, daha bulaşıcı varyantın yayıldığı İngiltere'de uygulanan kapanma önlemlerinden çıkış için yol haritasını açıkladı.

Ülkede, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler, 8 Mart'tan itibaren okulların açılmasına kaldırılacak. 29 Mart'ta açık hava buluşmaları 6 kişiye kadar izin verilecek. Açıkhava tenis ve basketbol sahaları açılacak.

12 NİSAN'DA MAĞAZA, KUAFÖR, HAVUZ GİBİ ALANLAR AÇILACAK

12 Nisan'da mağazalar, kuaförler, spor salonları, yüzme havuzları ve açık hava yeme-içme alanları yeniden açılacak. Kütüphaneler ve müzeler açılacak. 6 kişiye kadar insanların alkollü mekanların açık alanlarında oturmalarına müsaade edilecek.

17 MAYIS'TA STADYUMLARA 10 KİŞİ ALINABİLECEK

17 Mayıs'ta 6 kişiye izin verilen açık hava buluşmalarının sayısı 30'a çıkarılacak. İki ayrı hane insanlarının aynı evde buluşmalarına izin verilecek. Sinemalar, oteller, sanat ve spor etkinlikleri sosyal mesafe kurallarıyla açılacak. Futbol stadyumlarında 10 bin kişiye kadar insanın girişine izin verilecek.

21 HAZİRAN'DAN SONRA TÜM KISITLAMALAR KALKIYOR

21 Haziran'dan itibaren ise İngiltere'deki tüm sosyal kısıtlamaların kaldırılmasının hedeflendiğini açıklandı.

TÜM YETİŞKİNLERİN TEMMUZA KADAR AŞILANMASI PLANLANIYOR

Kovid-19 nedeniyle 120 binden fazla kişinin öldüğü ülkede, aralık ayında tespit edilen virüsün daha bulaşıcı ve daha öldürücü bir türü, vakaları ve buna bağlı olarak ölümleri artırmıştı. Bunun üzerine 5 Ocak'ta üçüncü kez ulusal çapta karantinaya gitme kararı alan ülke, bir yandan da aşılama çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Hem karantinanın hem de aşılamanın etkisiyle vakaların ve ölümlerin azalması üzerine karantinanın kaldırılması gündeme gelmişti. Bugüne kadar 17,7 milyon kişinin aşılandığı ülkede, tüm yetişkinlerin temmuza kadar aşılanması planlanıyor.

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları 21 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılıyor

Kaynak: Anadolu Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER