İngiltere'den Göçmen Planı: Parasını Verip Türkiye'ye Yollayalım

İngiltere'de İçişleri Bakanı Priti Patel, ülkedeki yasa dışı göçmen sorununu çözmek için yeni bir plan hazırlığında.

İngiltere'den Göçmen Planı: Parasını Verip Türkiye'ye Yollayalım

İngiltere'de İçişleri Bakanı Priti Patel, ülkedeki yasa dışı göçmen sorununu çözmek için yeni bir plan hazırlığında. Patel'in planları arasında göçmenleri Türkiye'ye göndermek de bulunuyor.

s-a7848125459c6256a3cc32a9c2ba2ff8417b35
Sözcü'nün aktardığına göre zorlu bir Brexit sürecinin ardından Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere, bir yandan koronavirüs salgınıyla mücadele ederken diğer yandan da yasa dışı göçmen sorununa çözüm arıyor.

İngiliz basını, İçişleri Bakanı Priti Patel’in göçmenlerle ilgili yeni bir plan hazırlığında olduğunu öne sürdü.

s-16e4f953c7dba62b0d6df04bf87802db1a4bd6
Patel’in Manş Denizi’ni geçerek ülkeye gelen göçmenlerin önüne geçmek istediğini yazan Daily Mail, bunun için ‘geri gönderme’ formülünün değerlendirildiğini aktardı.Bu noktada öne çıkan iki seçenek var. İlk seçenek göçmenlerin İngiltere’ye gelmek için yola çıktığı ülkeye geri gönderilmesi, ikinci seçenek ise anlaşma neticesinde üçüncü bir ülkeye gönderilmesi. İngiliz basını, ikinci seçenek için Türkiye’nin adının öne çıktığını iddia etti.Bakanlığa yakın kaynaklar isim vermeden yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin halihazırda AB ile göçmenler konusunda anlaşmasının bulunduğunu, milyonlarca insanın ödenen fonlar sayesinde ülkede yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti. İngiltere’nin de benzer bir formülle göçmenleri Türkiye’ye göndermeye sıcak baktığı vurgulandı.The Times’a konuşan bir başka kaynak ise, “Göçmenlerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesini engelleyecek herhangi bir yasa bulunmuyor. Ancak bu konuda davalar açılacaktır. Göçmenler üçüncü bir ülkeye gönderilmeyi istemeyecek ve avukatlar da bunu engellemek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

"İnsanlık dışı bir yöntem"

s-f57e2f5ee3bbda23ec03c2c825595e05c8a4d0
Para karşılığı göçmenlerin AB dışındaki ülkelere gönderilmesi yöntemini yorumlayan Mülteci Konseyi Başkanı Enver Solomon, “Bu insanlık dışı yöntem, savaştan ve terörden kaçarak birçoğu Ulusal Sağlık Sistemimiz için doktor ve hemşire olarak çalışanları koruyan onurlu geleneğimize zarar verir” ifadelerini kullandı.

Yasa dışı göçmen sayısı rekor kırdı

s-78baccdec645291ac6e239ed345c3453a78e66
İngiltere’de geçtiğimiz yıl ülkeye giren yasa dışı göçmenlerin sayısında rekor seviye görülmüştü. 8 bin 420 göçmen Manş Denizi’ni aşarak İngiltere’ye ulaşırken, bu yıl tespit edilen rakam ise 800’den fazla.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Konya'da Esnaf Masa ve Sandalyeleri Yaktı: 'Kongreler Lebalep Dolu, Virüs Sadece Bize mi Var? - Siyasi Tarihimizde 25 Parti Kapatıldı: HDP'nin Kapatılma Davası Nasıl İlerleyecek? - 'Seni Araştırır Bulurum' Sözleriyle Gündem Olan İmamoğlu'ndan Şehitlik Açıklaması
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER