İngiltere'den Ukrayna'ya M270 roket sistemi

İngiltere hükümeti kaç tane silah gönderileceğini doğrulamadıysa da BBC'nin aktardığına göre başlangıçta üç adet gönderilecek. Karar, geçen hafta bir roket sistemi de tedarik ettiğini açıklayan ABD ile koordineli olarak alındı. İngiliz Bakan Ben Wallace, M270 çoklu fırl.

İngiltere'den Ukrayna'ya M270 roket sistemi

İngiltere hükümeti kaç tane silah gönderileceğini doğrulamadıysa da BBC'nin aktardığına göre başlangıçta üç adet gönderilecek. Karar, geçen hafta bir roket sistemi de tedarik ettiğini açıklayan ABD ile koordineli olarak alındı.

İngiliz Bakan Ben Wallace, M270 çoklu fırlatma roket sisteminin Ukrayna'nın kendisini Rusya'ya karşı savunmasına yardımcı olacağını söyledi.

ABD'nin roket sistemi tedariki tepkiye yarattı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Kiev'e uzun menzilli silahlar göndermesi durumunda Rusya'nın Ukrayna'da saldıracağı hedefler listesini genişletmekle tehdit etti.

İngiltere hükümeti, Ukrayna ordusunun önümüzdeki haftalarda İngiltere'deki fırlatıcıların nasıl kullanılacağı konusunda eğitileceğini açıkladı.

Rusya'dan İngiltere Lordlar Kamarası üyelerine yaptırım kararı

İngiltere'de Ukraynalı mülteci 10 yıllık birlikteliğe son verdi

İngiltere'den yeni yaptırım kararı: Hedef Rus hava yolu

Putin'in yakın çevresine İngiltere'den yeni yaptırım kararı

İngiltere: Ukrayna'ya daha fazla silah sağlanmalı

İngiltere, İsveç'in ardından Finlandiya ile de güvenlik anlaşması imzaladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER