İnmek İstediği Yerde İnemeyince Seyir Halindeki Otobüsün Frenine Basan Vatandaş

Gebze'de yaşanan olayda, durak dışında inmek isteyen bir yolcu otobüsün frenine bastı.

İnmek İstediği Yerde İnemeyince Seyir Halindeki Otobüsün Frenine Basan Vatandaş

Gebze'de yaşanan olayda, durak dışında inmek isteyen bir yolcu otobüsün frenine bastı. İçinde 15 yolcu olan otobüs trafikte aniden durdu.

Gebze Arapçeşme ile Eskihisar Mahalleleri arasında sefer yapan Mustafa Pak'ın kullandığı özel halk otobüsü, Güzeller Mahallesi'ne geldiği sırada, bir yolcu inmek istediğini söyledi.

s-54ced0a1a0029a06285a6c37b04ebd504fb7d6
Sürücü Pak da durak dışında otobüsü durdurmayacağını bildirdi. Ancak sinirlenen yolcu, koltuğundan kalkıp, sürücünün yanına geldi ve "Aç kapıyı ineceğim" diye bağırdı. Direksiyonu tutmaya çalışan yolcu, sürücünün ısrarla yasak olduğunu ifade etmesi üzerine "Arabayı durdur. Hamile kadın var hastaneye gideceğim" dedi. Bu sırada da ayağını uzatarak, hareket halindeki otobüsün fren pedalına bastı. Şoför, "Durak yok. İndiremem" diye konuştu. Bunun üzerine yolcu "Bana ver cezayı" ifadesini kullandı.

"Ciddi sıkıntı yaşanabilirdi"

s-ac6dafe2b1aba5c58ddd1aa5b4d49f058c3dbc
Sürücü Mustafa Pak, "Bir özel hastanenin önünde, güzergah haricinde, durağımız olmamasına rağmen yolcu inmek istedi. Ben de durak harici yolcu indiremeyeceğimizi izah ettim. Buna rağmen koltuğundan kalkıp, yanıma geldi. Trafikte yaklaşık 30-40 kilometre hızla giderken, ayağıma basarak frene basmamı sağladı. Kafasını vuran, düşen olabilirdi. Ciddi bir sıkıntı yaşanabilirdi. Uyarılarıma rağmen aracı durdurmak için benimle boğuştu. Kendimden uzaklaştırmaya çalıştıkça, 'Durduracaksın', 'İndireceksin' şeklinde baskı yapmaya başladı. Araçtaki ikaz girişinden gasp ihbarı yaparak, konum gönderdim. Yolcu ile yaklaşık 20 dakika karşı karşıya kaldık." dedi. Pak, yolcu hakkında işlem yapılmadığını ifade ederek, "Resmen 10-15 yolcu ile bizi arabanın içerisinde rehin aldı. O anda şikayetçi olamadık. Onu gönderdiler. Biz de normal işimize devam ettik. Kesinlikle gerekli her yere başvuracağım. Bu işin takipçisi olacağım. Şoför olarak bu tip insanlardan çok mustaribiz. Başımız çok ağrıyor. Biz ekmeğini alın teri ile kazanmaya çalışan insanlarız. Topluma hizmet ediyoruz. Biz kimsenin stres topu, kimsenin oyuncağı değiliz" diye konuştu.Kaynak: T24

İşte o anlar:

İşte o anlar:İşte o anlar:
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER