İntihar Denilmişti: Kuran Kursunda Ölü Bulunan Çocuğun Dosyasına Gizlilik Kararı

Muş'taki bir Kuran kursunun tuvaletinde kapı koluna asılmış halde bulunan 12 yaşındaki Mehmet Halil Yavuz'un ölümüyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Ailesi Diyarbakır'da bulunan ve Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu'na gönderilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz, 3 Te.

İntihar Denilmişti: Kuran Kursunda Ölü Bulunan Çocuğun Dosyasına Gizlilik Kararı

Muş'taki bir Kuran kursunun tuvaletinde kapı koluna asılmış halde bulunan 12 yaşındaki Mehmet Halil Yavuz'un ölümüyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

s-f0d847f31c6674b4b74fb0492b2ebf05db95ed
Ailesi Diyarbakır'da bulunan ve Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu'na gönderilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz, 3 Temmuz'da kursun tuvaletinin kapısına kemerle asılı olarak bulunmuştu. İmamlığını amcasının yaptığı camiye bağlı Kuran kursundan yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yavuz 3 gün önce vefat etmişti.

12 Yaşındaki Çocuk Kuran Kursunun Kapısına Asılı Halde Bulundu -

Kuran Kursunda Asılı Halde Bulunmuştu! 12 Yaşındaki Çocuk Yaşam Savaşını Kaybetti... -

Barolar, gizlilik kararı nedeniyle bilgi alamadı

s-af02e6ed5d451d5e08b2fd2b816fb3477e6188
Gazete Duvar'ın aktardığına göre Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, soruşturmayı yürüten Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’yla görüştü.Dosyanın içeriğiyle ilgili gizlilik kararıyla nedeniyle bilgi alamadıklarını belirten barolar ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Yavuz’un ölümüyle ilgili emniyet fezlekesinin savcılığa intikal ettiği ve dosyanın takipçisi olunacağı ifade edildi. Muş ve Diyarbakır Baroları’nın açıklaması şöyle: “Muş Barosu yönetimi dosyanın takibi ve bilgi edinmek için soruşturma savcısıyla ile 16.07.2021 tarihinde görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede soruşturma dosyası hakkında kısıtlama (gizlilik) kararı alındığı bu sebeple dosyanın içeriği hakkında bilgi verilemeyeceği hususu Muş Barosu yönetimine iletilmiştir. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülerinin bulunduğunu hatırlatır kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER