İntihar Eden Saadet Öğretmenin Annesi: 'Okul İdarecilerinin Sürekli Eziyet Ettiğini Söylüyordu'

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te Türkçe öğretmenliği yapan Saadet Harmancı 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermişti.

İntihar Eden Saadet Öğretmenin Annesi: 'Okul İdarecilerinin Sürekli Eziyet Ettiğini Söylüyordu'

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te Türkçe öğretmenliği yapan Saadet Harmancı 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermişti. Saadet Öğremen'in annesi Gönül Harmancı, kızının intiharından 10 dakika önce kendisini arayıp, helallik istediğini belirterek, "Bana, öğretmenlik hayatımı bitirdiler, öğrencilerin önünde bana yumruk attılar" dediğini anlattı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı okulda mobbing uygulandığı iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.

s-6f5501f8a4f67a1f16826c73195ae323db94c7
DHA'nın aktardığı habere göre, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Ağılcık köyünde oturan Türkçe öğretmeni Saadet Harmacı, geçen nisan ayında Gaziantep 23 Nisan Mahallesi'ndeki Beykent İmam Hatip Ortaokulu'na atandı. Mayıs ayında stajyer öğretmen olarak göreve başlayan Saadet Harmancı, ailesine, okul müdürü ve yardımcısının sürekli kendisine baskı yaptığını iddia etti. Yakın arkadaşlarına da bu durumdan söz eden Harmancı, okul müdürü ve yardımcısını sık sık kendisine ve diğer stajyer öğretmenlere, "Memurluk hayatınız pamuk ipliğine bağlı. Sizi bitiririz" diyerek baskı yaptığını söyledi.

"Öğrencilerinin önünde yumruk attıklarını söyledi"

"Öğrencilerinin önünde yumruk attıklarını söyledi""Öğrencilerinin önünde yumruk attıklarını söyledi" Anne Gönül Harmancı kızının intiharından önce kendisini telefonla aradığını söyledi. Okul yönetimi hakkında şikayetçi olduğunu aktaran anne Harmancı kızıyla arasında geçen telefon görüşmesini şöyle anlattı:"Anne hakkını helal et" dediğini belirten anne Harmacı, "Kızım atlamadan 10 dakika önce yine aradı. Bana 'Öğretmenlik hayatımı bitirdiler. Okulda öğrencilerin önünde bana yumruk attılar. Kendisine bağırdım, 'yapma' dedim ama dinletemedim. Yavrum okuldaki baskılardan şikayet ediyordu. Özellikle müdür yardımcısından şikayetçiydi. Sürekli kendisine eziyet ettiğini söylüyordu. Hepsinden şikayetçiyiz."

"Okul idaresi çocuğumuzu ezdi"

s-384a16be3cf406f5bb0c14c93463d60390e8eb
Gönül Harmancı'nın halası Derya Harmancı, yeğeninin nişanlısı Ç.Ö.'nün kendisini arayarak "Saadet hap aldı. Hemen ulaşın" dediğini anlattı. Yeğenini 3 defa aradığını ancak her seferinde meşgule aldığını belirten Harmancı, "Dördüncü aramamda cevap verdi. Bana, 'Hala ben gidiyorum' dedi. Sürekli müdür ve müdür yardımcısının kendisine baskı yaptığını söylüyordu. Müdür ve müdür yardımcısı yeğenime süreki 'Sizin meslek hayatınız burada pamuk ipliğine bağlı' diyormuş. Bunu bize ve arkadaşlarına hep söyledi. Okul idaresi çocuğumuzu ezdi, baskılara dayamadı ve canına kıydı" dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma açması yeterli değil"

s-0dea260e349789d5742a44041412c26235b468
Saadet Harmancı'nın diğer halası Kezban Harmancı ise Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden şikayetçi olacaklarını söyledi. Yeğeninin okulda sürekli baskı gördüğünü, mobbing nedeniyle intihara sürüklendiğini iddia eden Harmancı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma açması yeterli değil. Yeğenimin kırmızı reçeteyle satılan ilaç kullandığı iddia ediliyor. Hiçbir hastanede ya da psikiyatri kliniğinde kaydı yok. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın da soruşturma açması lazım. Yeğenim bizimle konuştuktan en az iki saat sonra canına kıydı. Polisin sinyal takibi yapıp yerini belirlemesi gerekirdi. Onlar da görevini yapmadı. Sorumlular hakkında şikayetçi olacağız" diye konuştu.

MEB, idari soruşturma başlattı

s-89192f33a65ac6e759265c7c3eca4a965cd52c
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mobbing iddialarıyla ilgili olarak Saadet Harmancı'nın görev yaptığı ortaokulda idari soruşturma başlattı. İddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirildi.

Türkçe öğretmenliği yapan Saadet Öğretmen, 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermişti

Saadet Öğretmen Mobbinge Uğradığını Söyledi ve Yaşamına Son Verdi: 'Öğrencilerim Haklarını Helal Etsinler' -

Saadet Öğretmen intiharının öncesinde sosyal medya hesabından öğrencilerinden helallik istemiş ve mobbinge uğradığını söylemişti

s-a49c2dcb34213d08d52248e931359cfc2bb636
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER