İran, Cemkeran Camisi Kubbesine Kırmızı Savaş Bayrağı Çekti: "Zor Bir İntikam Alacağız"

Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine İran’dan tepkiler yükselmeye devam ediyor. İran’ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan Cemkeran Camisi’nin kubbesine kırmızı savaş bayrağı çekildi.

İran, Cemkeran Camisi Kubbesine Kırmızı Savaş Bayrağı Çekti:

Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine İran’dan tepkiler yükselmeye devam ediyor. İran’ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan Cemkeran Camisi’nin kubbesine kırmızı savaş bayrağı çekildi. Kırmızı savaş bayrağının Cemrekan Camisi’nde açılmasının bir ilk olduğu iddia edildi.

s-37c413de246cd9ad195b30e349f1010c8de2d0
Independent Türkçe'nin haberine göre, Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından sembolik önemi olan bir hamle yapıldı. İran’ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan ve Şiiler için son derece önemli olan Cemkeran Camisi’nin kubbesine kırmızı savaş bayrağı çekildi.

"Direniş ve cihat her zaman bakidir"

"Direniş ve cihat her zaman bakidir""Direniş ve cihat her zaman bakidir" “Zor bir intikam alacağız. Direniş ve cihat her zaman bakidir” cümleleriyle İran ajanslarınca anons edilen haberde kırmızı savaş bayrağının Cemkeran Camisi’nde açılmasının bir ilk olduğu iddia edildi.

Bayrağın çekildiği caminin Şii inancı açısından büyük önemi bulunuyor

s-ada9b657d2a5798a52efaf453bdec94208379f
Caminin M.S.9’uncu yüzyılda yaşayan 12. İmam Mehdi’nin emriyle Hasan Musle tarafından inşa edildiğine inanılıyor.Şiiler bir mağarada kaybolduğuna inandıkları İmam Mehdi’nin halen yaşadığına ve günün birinde geri dönerek dünyayı kötülüklerden kurtaracağına inanıyorBu nedenle Cemkeran Camisi’de Kum’daki en önemli ve kutsal mabetlerden biri kabul ediliyor.

Geçtiğimiz gün ABD'nin düzenlediği operasyonda İran Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani öldürülmüştü

ABD'den Bağdat'a Hava Saldırısı: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Öldürüldü -

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran, Süleymani'nin öldürülmesinden sorumlu olanlardan "çok büyük intikam" alınacağını açıkladı

Kasım Süleymani'nin Ölümü İran İntikam Yemini Etti, Trump 'Yıllar Önce Öldürülmeliydi' Dedi -

Yaşananların ardından NATO ve BM dahil açıklamalar art arda geldi

Dünya Gelişmeleri Endişeyle İzliyor: Süleymani Suikastı için Kim, Ne Dedi? -

Ayrıca bakabilirsiniz

ABD'nin Saldırısında Öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Kimdir?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER