İran'da ikinci dalga! Günlük koronavirüs ölüm sayısı rekor kırdı

İran Afiyet Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, COVID-19 salgınında son 24 saatte ülke genelinde 162 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 536 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Lari, böylece COVID-19 kaynaklı toplam can kaybının 10 bin 670'e, vaka sayısının da 225 bin 205'.

İran'da ikinci dalga! Günlük koronavirüs ölüm sayısı rekor kırdı

İran Afiyet Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, COVID-19 salgınında son 24 saatte ülke genelinde 162 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 536 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Lari, böylece COVID-19 kaynaklı toplam can kaybının 10 bin 670'e, vaka sayısının da 225 bin 205'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 3 bin 37'sinin durumunun ağır olduğunu açıklayan Lari, tedavileri tamamlanan 186 bin 180 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

İKİNCİ DALGA KORKUSU

Ülke Nisan'dan bu yana bir takım kısıtlama önlemlerini esnetiyor, bazı işletmelerle, dini mekanların açılmasına izin veriyordu. Oysa son haftalarda ortaya meydana çıkan olgu artışı, ikinci dalga korkulanını artırdı. Önlemlerin gevşetilmesiyle birlikte, daha çok sosyal temasta bulunulmaya başlandı, oysa yetkililer yeni vakaların testlerin çoğalmasından da artıyor olabileceğini söyledi.

Ülkede Kirmanşah, Kürdistan, Huzistan, Hürmüzgan, Buşehr, Rezevi Horasanı, Batı ve Doğu Azerbaycan eyaletleri "kırmızı bölge", İlam, Loristan ve Gülistan ise tehlikeli bölgeler olarak belirlenmişti.

İran'da ikinci dalga! Günlük koronavirüs vefat sayısı rekor kırdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER