İran'dan yaptırım açıklaması

İran, Mahsa Emini'nin ölümü ve sonrasında ülkede başlayan protestolarla ilgili Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin uyguladığı yaptırımları, "temelsiz, hukuka aykırı ve iç işlerine müdahale" olarak niteleyerek, karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu duyurdu. İran resmi ha.

İran'dan yaptırım açıklaması

İran, Mahsa Emini'nin ölümü ve sonrasında ülkede başlayan protestolarla ilgili Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin uyguladığı yaptırımları, "temelsiz, hukuka aykırı ve iç işlerine müdahale" olarak niteleyerek, karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, AB ve İngiltere'nin Tahran'a yönelik son yaptırımlarına ilişkin açıklama yaptı.

Kenani, "temelsiz, hukuka aykırı ve İran'ın iç işlerine müdahale" olarak nitelendirdiği İranlı kişi ve kurumlara yönelik uygulanan yaptırımları kınadıklarını belirtti.

Avrupa ülkelerini "yaptırım bağımlılığıyla akıl ve ciddiyetten uzaklaşmakla" suçlayan Kenani, bu yanlış yaklaşımla İran ile Avrupa arasındaki etkileşimin daraldığını söyledi.

Kenani, İran'ın yaptırımlara karşı gerekli önlemleri alacağını belirterek, "Ayrıca onlara cevap verme hakkımız saklıdır." ifadesini kullandı.

İngiltere'den, bir 'bakan' dahil 24 İranlı hakkında yaptırım kararı

 

AB, İran'a yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER