'İşkence Yaptı' Dediği Eşini Öldüren Melek İpek'in Avukatları 'Örselenmiş Kadın Sendromu' Raporu İçin Başvurdu

Antalya'da ellerine kelepçe takarak kendisine işkence yapan eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan İpek Melek'in avukatları 'Örselenmiş kadın sendromu' raporu alınması için başvurdu. Sabah gazetesinden Erdoğan Öztürk’ün haberine göre avukatlar, İpek hakkında 'Haksız .

'İşkence Yaptı' Dediği Eşini Öldüren Melek İpek'in Avukatları 'Örselenmiş Kadın Sendromu' Raporu İçin Başvurdu

Antalya'da ellerine kelepçe takarak kendisine işkence yapan eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan İpek Melek'in avukatları 'Örselenmiş kadın sendromu' raporu alınması için başvurdu.

s-15095783bce1204a2c38979321c6bf9d942b67
Sabah gazetesinden Erdoğan Öztürk’ün haberine göre avukatlar, İpek hakkında 'Haksız tahrik altında kasten öldürmek' suçundan dava açılan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi.Dileçede İpek'in kocasından devamlı fiziksel, duygusal ve cinsel şiddet gördüğü, psikolojik durumunun bozulduğu için ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan bir unsur olduğuna dikkat çekildi.Melek İpek'e işkencenin yıllardır devam ettiğini de vurgulayan avukatlar, bu nedenle uygulanan şiddetin süresine, ağırlığına, geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber veya devamında, 'örselenmiş kadında majör depresyon' rahatsızlığının oluştuğunu anlattı.Avukatlar ayrıca, sendrom nedeniyle Melek İpek'in isnat yeteneğini kaybettiğini de öne sürdü. Mahkeme talebi, önümüzdeki günlerde karara bağlayacak.

Örselenmiş kadın sendromu nedir?

s-41a3348d2909482ce493ffbb952068ac68866a
Eşinden veya duygusal ilişki yaşadığı partnerinden devamlı fiziksel, duygusal ve cinsel şiddet gören kadınların psikolojik durumu. Ceza hukukunda da eşinden devamlı şiddet gören kadının, eylemi bittikten sonra onu öldürmesi halini ifade ediyor. İçtihat hukuku örseleyici ve hayati risk içeren şiddet dolayısıyla öldüren kadınlar için, örselenmiş kadın sendromunu ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan bir neden olarak kabul ediyor. Devlet Bahçeli: 'Biz Kuşakları X, Y, Z Diye Ayırmıyor, Kategorize Etmiyoruz' - AKP Kongrelerindeki 'Lebalep Dolu'luk Vaka Sayılarındaki Artışı Nasıl Etkiledi? - Tekerlekli Sandalye Kullanan Kadın Banka Soydu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER