İşkencedere'de Taş Ocağına Direnen Köylülere Para Cezası

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi'nde yapılan taş ocağına karşı direnen köylülere sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesildi.  Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılan ta

İşkencedere'de Taş Ocağına Direnen Köylülere Para Cezası

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi'nde yapılan taş ocağına karşı direnen köylülere sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesildi. 

s-b7719c92275f8bf22023846acc56722a310ca2
Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağına karşı direnen köylülere sokağa çıkma yasağında yaptıkları eylemlerden dolayı para cezası kesildi. Toplam 80 köylüye kesilen cezalara İkizdereliler tepki gösterdi.Evinin önündeki bahçesinde dururken kedisine para cezası kesildiğini söyleyen bir köylü, ceza kesmek için gelen askerlerle arasında yaşanan diyaloğu anlattı. Bir köylü ise kesin cezalarla gurur duyduklarını ifade etti ve "Ne kadar korkutmuşuz ki insanları bizi sindirmek için ceza yazmaya başlamışlar ve hala da yazacaklar. Aldığımız bilgiler öyle. Bu cezalar sadece İşkencedere'ye yazılmış. Diğer yerlerde herkes ormanlarda gezerken, sokaklar lebaleb doluyken yazılmayan cezalar bize burada yazıldı" diyerek tepkisini gösterdi.Bir başka köylü ise "30 senedir bastığımız topraklarda ceza yedik" dedi.

İşte köylülerin tepkisi

İşte köylülerin tepkisi İşte köylülerin tepkisi 60cc89bb67637b277e604c83.jpg
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER