İsrail'de 12 Yıllık Netanyahu Dönemi Sona Erdi

İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Meclis'te güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi. İsrail'de Başbakan Netanyahu karşıtı partilerin desteklediği Mickey Levy, yeni Meclis Başkanı oldu.Netanyahu karşıtı koalisyonun güven oylaması öncesi.

İsrail'de 12 Yıllık Netanyahu Dönemi Sona Erdi

İsrail'de muhalif partilerin kurduğu koalisyon hükümetinin Meclis'te güven oyu almasıyla 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi.

s-326ee1cef2b6aa0a25d1c32c1935ea6f264351
İsrail'de Başbakan Netanyahu karşıtı partilerin desteklediği Mickey Levy, yeni Meclis Başkanı oldu.Netanyahu karşıtı koalisyonun güven oylaması öncesi Mecliste yeni başkanın seçilmesi için oylama yapıldı.

Meclis Başbakanlığı için, Netanyahu'nun öncülük ettiği blokta yer alan partilerden Şas Partisi milletvekili Yaakov Margi ve Netanyahu karşıtı blokta yer alan Gelecek Var Partisi milletvekili Levy yarıştı.

s-9f0e34b3edd702c11211c94c526a01eff13c0c
Yapılan oylamada 120 milletvekilinden 67'sinin desteğini alan Levy, yeni Meclis Başkanı olarak seçildi, Margi ise 52 oyda kaldı. Büyük ihtimalle başbakanlık koltuğunu kaybetmesi beklenen Netanyahu, son gelişmeyle de yeni bir yenilgi aldı.Levy'den önce Meclis Başkanlığını Netanyahu'nun partisi Likud milletvekili Yariv Levin yürütüyordu.

Netanyahu iktidarının sona ermesinin ardından halk kutlamalara başladı.

Netanyahu iktidarının sona ermesinin ardından halk kutlamalara başladı.Netanyahu iktidarının sona ermesinin ardından halk kutlamalara başladı. Evet Bunu da Gördük! Bir Milletvekilinin Survivor Yarışmacısı İçin SMS İstemesi Tepkilere Neden Oldu - Koronavirüs Türkiye: 24 Saatte 5 bin 12 Yeni vaka, 53 Ölüm... - Yakalandı mı? Sedat Peker'den Bir Süredir Hem Twitter Hem de Video Paylaşımı Gelmedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER