İsrail'de Lag BaOmar Kutlamasında İzdiham: 44 Kişi Öldü

İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı'ndaki dini Lag BaOmar Bayramı için on binlerce kişinin toplandığı alanda çıkan izdihamda en az 44 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. İsrail'in kuzeyindeki Safed kenti yakınlarındaki Meron Dağı'nda Lag BaOmer Bayramı'nın k.

İsrail'de Lag BaOmar Kutlamasında İzdiham: 44 Kişi Öldü

İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı'ndaki dini Lag BaOmar Bayramı için on binlerce kişinin toplandığı alanda çıkan izdihamda en az 44 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

s-d76155fa6ca0c78c84890123ff0949ef816244
İsrail'in kuzeyindeki Safed kenti yakınlarındaki Meron Dağı'nda Lag BaOmer Bayramı'nın kutlandığı alanda yaşanan izdihamda, kurtarma ekipleri ve bir hastanenin verdiği bilgilere göre en az 44 kişi yaşamını yitirdi.AFP'ye konuşan acil yardım kuruluşu Magen David Adom (MDA) sözcüsü ölenlerin 38'inin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirterek, hastanelerde de yaşamını yitirenler olduğu söyledi. Hastanelerden alınan bilgiye göre, yaralılardan altısı hastanede kurtarılamadı.

100'den fazla yaralı

Meron Dağı'ndaki on binlerce kişinin toplandığı alanda yaşanan izdihamda 100'den fazla kişinin de yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. MDA, "son kurban tahliye edilene kadar" yaralıların hayatını kurtarmak için mücadele edeceğini duyurdu.Olay yerine yaralıları hastaneye taşımak için çok sayıda helikopter gönderildi. Kurtarma çalışma çalışmasına askeri hekimler ile orduya ait helikopterler de katıldı.

İzdihamın nasıl çıktığı bilinmiyor

s-d52af7dd8ecbfe8cdb366c2f38c1cd1ca8389e
Yetkililerin Dini Lag BaOmer Bayramı için katılımcı sayısını 10 bin ile sınırlandırmasına rağmen, İsrail'in farklı bölgelerinden en az 30 bin kişinin kutlamaya katılmak için Meron Dağı'na geldiği belirtildi. İsrail medyası ise kutlamalara 100 bin kişinin katıldığını yazdı.Sosyal medyada paylaşılan videolarda, izdiham öncesi insanların şarkı söylediği, dans ettiği görülürken, insanlar arasında paniğin nasıl başladığı henüz açıklık kazanmadı.Edinilen ilk bilgilere göre, insanların zemini metal olan eğilimli bir rampanın üzerine çıktığı, buradan kayanların kalabalığın üzerine düştüğü belirtildi. Medyaya yansıyan ilk haberlerde tribünin çöktüğünden söz edilmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Netanyahu: Ağır felaket

s-e57121e18c28cff4e0593d815dc500847a43e3
Acil yardım ekibi Zaka'dan bir sözcü, izdihamın yaşandığı alanda büyük bir kargaşa yaşandığını, çok sayıda çocuğun anne babalarından ayrı düştüğünü aktardı. Çocukları anne babaları ile yeniden bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydeden sözcü, "20 yıldan beri acil yardım ekibindeyim, böyle bir şey daha önce görmedim" şeklinde konuştu.İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda yaşanan trajediye ilişkin haberleri takip ettiğini belirterek, yaralananların iyileşmesi için dua ettiğini belirtti. Başbakan Benyamin Netanyahu ise yaşanan "ağır felaket"ten dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, acil yardım ekiplerine destek sözü verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER