İsrail, kuşattığı 2 noktadan çekiliyor

11 Ekim'de İsrailli bir askerin, Batı Şeria'ya bağlı Nablus'ta düzenlenen silahlı saldırıda ölmesiyle kenti kuşatan İsrail güçleri, şehirdeki tüm giriş çıkışlara kontrol noktaları kurdu.

İsrail, kuşattığı 2 noktadan çekiliyor

11 Ekim'de İsrailli bir askerin, Batı Şeria'ya bağlı Nablus'ta düzenlenen silahlı saldırıda ölmesiyle kenti kuşatan İsrail güçleri, şehirdeki tüm giriş çıkışlara kontrol noktaları kurdu. Bazı yollara toprak dökülerek bariyerle tamamen kapatıldı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberine göre, 'Aslanların İni' isimli silahlı grubun lideri Vedi el-Havah’ın öldürülmesi, diğer grup üyelerinin de kendilerini Filistin güvenlik birimlerine teslim etme kararı ve güvenlik durumunun değerlendirilmesinin ardından; Batı Şeria’dan sorumlu ordu bu geceden itibaren Nablus kentindeki kuşatmayı kaldırmaya karar verdi.

Haberde, Nablus'a giden üç askeri kontrol noktasından ikisinin açıldığı duyuruldu.

NABLUS SALDIRISI

Batı Şeria’nın kuzeyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 11 Ekim’de gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir İsrail askeri ölmüştü. Saldırıyı, kendilerini “Aslanların İni” şeklinde adlandıran Filistinli bir grup üstlenmişti.

Bunun üzerine İsrail ordusu, bu grubun tasfiye edilmesini gerekçe göstererek yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Nablus’u kuşatma altına aldı.

Bu yılın başından beri sürekli bskın düzenlenen şehirde çocukların da yer aldığı 100’den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun son olarak 25 Ekim gecesi Nablus’un Eski Şehir bölgesine düzenlediği baskında ise 6 Filistinli öldürüldü, yaklaşık 20 Filistinli de yaralandı. 

İsrail'in Nablus kuşatması devam ediyor

 

İsrail ordusu Gazze sınırına yeni bariyer inşa ediyor

 

Almanya, İsrail saldırılarını savundu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER