İsrail Polisinden Mescid-i Aksa’da Namaz Kılan Cemaate Baskın: 53 Filistinli Yaralandı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu.

İsrail Polisinden Mescid-i Aksa’da Namaz Kılan Cemaate Baskın: 53 Filistinli Yaralandı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu. 50 fazla kişinin yaralandığı müdahaleye Türkiye'den tepki gecikmedi.

s-434491e99cbbfa92123fea45946bb2d1258897
Independent'in aktardığına göre İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.Saldırda en az 53 Filistinli yaralandı.

Türkiye'den tepki

s-d4ceaf92695a840829cac2539001c3c87a14b5
Saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

Kalın: Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail

Kalın, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz.  Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir.  Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” dedi.

Altun: Asla kabul edilemez

Altun, “İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz” açıklaması yaparak, “İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz” ifadelerini kullandı.Çelik ise Twitter’dan “Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız” paylaşımını yaptı.

Çavuşoğlu: İnsanlık dışı bir olay

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde namaz kılanlara yönelik saldırısını şiddetle kınadı.Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay" ifadelerini kullandı.Yaralılara şifa dileyen Çavuşoğlu, "Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan kınama: Yüreklerimiz bir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum." diyerek "Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!" dedi.

Karamollaoğlu: Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ramazan ayının başından beri, pervasızca saldırılar gerçekleştiren işgalci İsrail, şimdi de Müslümanların göz bebeği ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya alçakça saldırıyor” tepkisi gösterdi.Karamollaoğlu şöyle devam etti:
İslam dünyasının parçalanmışlığını fırsat bilerek, tüm dünyanın gözü önünde kutsallarımızı dahi hedef alan ve fütursuzca bu zulümleri işleyenler iyi bilsinler ki, eninde sonunda tüm yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacaktır! Hiç vakit kaybetmeksizin, Cuma gününe, Ramazan ayına, Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa’ya aynı anda saldıran işgalcilere, bir an evvel hak ettikleri karşılık misliyle verilmelidir.
Söylenecek sözlerin artık tükendiğini, acilen somut adımlar atılması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, “İslam alemine çağrıda bulunuyorum” diyerek şunları kaydetti:
Gün, ilk kıblemize, onurumuza, namusumuza ve izzetimize sahip çıkma günüdür! Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanıdır!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER