İstanbul'da Cemevlerine İbadethane Statü Verilmesi Teklifi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifini oyladı.

İstanbul'da Cemevlerine İbadethane Statü Verilmesi Teklifi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifini oyladı. Teklif AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. 

s-bbe2a76e0db91c2be50411387d8c44cbcd4077
İstanbul'daki cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine dair önerge İBB Meclisi'nde oylandı.Önergeye CHP ve İYİ Parti "evet" oyu verirken AKP ve MHP ise "hayır" dedi. Teklif böylece oy çokluğu ile reddedilmiş oldu.

İmamoğlu "Kimin nereyi ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz" demişti

s-18f039b3eec0f4369066d9747a1d84bea41795
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine ilişkin önergenin İBB Meclisi'ne geleceğini açıklamış ve "Kimin nereyi nasıl ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz. Bütün partilerden bu konuda vicdanlarıyla karar vermelerini bekliyoruz" demişti.CHP Grup Başkan vekili İsmail Doğan Subaşı ile İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan imzasıyla İBB Meclisi'ne sunulan teklifte, İstanbul'da 93 cemevi bulunduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı kamu hizmetlerinden mahrum kaldığı ifade edilmişti.Yine önergede bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddia edilerek ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2014 ve 2016’da verdiği kararlarla cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğunu tescil ettiğine dikkat çekilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER