İstanbul'da metrobüsler birbirine girdi: 99 yaralı

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı.

İstanbul'da metrobüsler birbirine girdi: 99 yaralı

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği kazada 99 kişinin yaralandığını duyurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı.Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Yaralı sayısı 99'a yükseldi 

İstanbul Valiliği, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 99 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından şu açıklama yapıldı:

“Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Metrobüs seferleri durduruldu 

Kaza sonrası Avrupa Yakası'nda metrobüs seferleri çift yönlü durduruldu. Duraktaki vatandaşlar, metrobüs yolundan yürüyerek diğer toplu taşıma araçlarına ulaşmaya çalıştı.

Görgü tanıkları kaza anını anlattı: Şoför şoktaydı!

Olayın görgü tanıklarından Nadir Akın Özyıldırım, olay sırasında bir kafede oturduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Önce bir metrobüs kaydı ve bariyere girdi. Daha sonra karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya güm diye bir ses geldi. Bomba gibi bir sesti, direkt olay yerine koştum. İnsanlar kendilerini dışarıya attı. Bağıran, kendini dışarı atan, camı kıran mı dersin ödümüz koptu. Sonra yardıma gittim, iki kişiyi çıkardım. Biri şoför diğeri de camdan atlamaya çalışan bir kişiydi. İkisini de çıkardım. Şoförü çıkarırken koluma da bir demir geldi, ben de yaralandım. Şoför şoktaydı, bacakları sıkışmıştı. Daha sonra insanlar inip, yolda yürümeye başlayınca trafik durdu."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER