İstanbul’daki sahra hastanelerinin sandviç panel ürünleri Teknopanel’den

İstanbul'da nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanan sahra hastanelerinin üretim çalışmaları 8 bin işçiyle durmadan devam ediyor.

İstanbul’daki sahra hastanelerinin sandviç panel ürünleri Teknopanel’den

İstanbul'da nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanan sahra hastanelerinin üretim çalışmaları 8 bin işçiyle durmadan devam ediyor. 45 gün gibi kısa bir sürede biner adet yatak kapasitesine sahip Sancaktepe Sahra Hastanesinin 70 bin metrekare, Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesinin ise 52 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermesi planlanıyor.

“Projede yer almaktan büyük gurur duyuyoruz”

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, proje dahilinde bulunan tek katlı hastane ve lojman binalarına taş yünü yalıtımlı çatı ve cephe sandviç panel ürünlerini göndererek, bu büyük projede yer aldıklarını bildirdi. Genel Müdür Kahveci, Covid-19 salgını ile çaba dahilinde yapımı süren hastanelerin oldukça manâlı olduğunu belirterek, Teknopanel olarak bu projede yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kahveci, “Bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 salgını, ülkemizde de önemli sorunları beraberinde getirdi. Devletin ve milli destek kurumlarının, yoğun bakım servis kapasitesinin yüksek, tıbbi cihaz ve donanımının tam olduğu sahra hastanelerini organize etmesi, deprem, salgın hastalık gibi ivedi durumlarda özellikle İstanbul gibi geniş nüfusa sahip illerdeki acil müdahalelerin yapılmasında, can kayıplarının azalmasında etkin olacağı inancındayım. Ülkemiz için paha biçilmez olan bu projeyi Teknopanel olarak destekliyoruz” dedi.

Sancaktepe ve Atatürk Havaalanı Sahra Hastaneleri projelerinde, hastane ve lojman binalarında kullanılmak üzere, Sakarya fabrikasında üretilen yaklaşık 90 bin metrekare taş yünü çatı ve cephe sandviç panellerini gönderdiklerini kaydeden Kahveci, “İnşaatın vaktinde tamamlanmasına katkı maddesi sağlamak için bütün satın alma, üretim ve nakliye süreçlerini hızlandırdık. Bugüne değin dünyanın dört bir yanına çoğu özel projenin tedarikçisi olsak da ülkemizin bugünü ve geleceği için koskocoman anlamı ve değeri olan Sahra Hastanesi Projesinin çözüm ortakları arasında yer almaktan nedeniyle büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.
(KYM-KYM-Y)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER