İstanbul Tabip Odası: Korona Yüzünden Hastalar Acil Serviste Beklerken Hayatını Kaybediyor

İstanbul Tabip Odası Covid-19 İzleme Kurulu tarafından hazırlanan kasım ayı raporu yayımlandı.

İstanbul Tabip Odası: Korona Yüzünden Hastalar Acil Serviste Beklerken Hayatını Kaybediyor

İstanbul Tabip Odası Covid-19 İzleme Kurulu tarafından hazırlanan kasım ayı raporu yayımlandı. Raporda, "İstanbul’da birçok hastanede hastaların acil servislerde yatış sırası beklerken can verdiği ve hekimlerin de hastalar arasında seçim yapmaya zorlandığı” ifade edildi.

s-4ea383ed45a0d11bde5c7ec409330d98764dce
Birgün gazetesinden Yaren Çolak'ın haberine göre, İstanbul Tabip Odası (İTO), pandemi sürecinde İstanbul’daki sağlık hizmetlerinin durumuyla ilgili kasım ayı raporunu yayımladı. İTO Covid-19 İzleme Kurulu tarafından hazırlanan raporda, salgının geçmiş aylara göre daha da vahim durumda olduğu vurgulandı.

'Sağlık kurumlarının bu yükü taşıması mümkün değil'

s-c8ed5a7cf3e4f66b387275cbd493e70abfae83
Düzenlenen basın toplantısında raporu açıklayan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, “Şu anda alınan önlemler çok yetersizdir ve bu haliyle sağlık kurumlarının bu yükü taşıması mümkün değildir. İstanbul’da birçok hastanede hastalar acil servislerde yatış sırası beklerken can vermekte, hekimler ise hastalar arasında seçim yapmaya zorlanmaktadır” dedi.

'Sağlık Bakanı Koca duruma seyirci kalıyor'

s-30abae563357390b34885b78f4337a5b00b4ff
Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamaların aksine İstanbul’da çok ciddi bir yoğun bakım yatağı sıkıntısı yaşandığını da belirten Ömeroğlu, "Özel hastane patronları bu salgın günlerinde dahi kendi kârlarının peşinde koşmakta. Sağlık kurumları ihtiyaca cevap veremez ve özel hastane patronları para ödeyemeyen vatandaşları hastanelerine kabul etmezken kendisi de hastane patronu olan Sağlık Bakanı Koca duruma seyirci kalmakta” ifadelerini kullandı.

Filyasyon ekipleri temaslı takiplerine yetişemiyor

s-67374f7fd1dc853368dd9ff8e7126f176bdad1
Salgında yaşanan vaka artışı nedeniyle sağlıkçıların iş yüklerinin de arttığına dikkat çeken Ömeroğlu, “Bu süreçte hastanelerden sağlık hizmeti alamayan yurttaşlar aile sağlığı merkezlerine yönelmekte, iş yükü giderek daha fazla artmaktadır. Öte yandan filyasyon ekipleri geceli gündüzlü çalışmalarına rağmen devasa sayılara ulaşan temaslı takiplerini yapmaya yetişememektedir” diye konuştu.

Alınan tedbirler yetersiz

s-a7a318ae8d548fd168f0d0f297d8e695111134
"Yarım tedbir yetmez tam kapanma şart" diye Ömeroğlu sözlerini şöyle noktaladı: 
“Baştan bu yana ısrarla söylediğimiz gibi iki ila dört hafta boyunca temel/zorunlu/acil mal ve hizmetler dışındaki bütün işlerde üretim durdurulmadan vaka ve ölüm sayılarının istenilen ölçüde düşürülüp salgının kontrol altına alınması mümkün değildir. Dün açıklanan tedbirlerde ise üretimin durdurulmasından söz dahi edilmemekte; dahası, “üretim, tedarik, lojistik gibi genelgede yer alacak sektörler”in kapsam dışında olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle alınan tedbirlerin salgının ulaştığı durum karşısında yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Eroinle Yakalanan Ayşe Dırla'ın İfadesi Ortaya Çıktı: 'Kadir Şeker'i Suçlamadığım İçin İhbar Yapılmış Olabilir' - Erdoğan'ın Hedefinde Sosyal Medya Var: 'Denetimsiz Dijitalleşmenin Gideceği Yer Faşizmdir' - Bu Kadarı da Olmaz Demeyin: 1,5 Yaşındaki Bebeğe Alkol İçirip Fotoğraflarını Paylaştılar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER