İstifa Etti: Ömer Halisdemir İçin 'Darbeci' Diyen İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı'ya Soruşturma

Tokat'ta 15 Temmuz'un simge kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

İstifa Etti: Ömer Halisdemir İçin 'Darbeci' Diyen İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı'ya Soruşturma

Tokat'ta 15 Temmuz'un simge kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Öte yandan, Sarıtaşlı sosyal medya hesabından özür dileyip istifa ettiğini duyurdu.

s-dc4ea926d0b5e2390c30073e257649f9f10d27
İYİ Parti Tokat İl Yöneticilerinden Uğur Songül Sarıtaşlı, Twitter'da 'Aslanamca' rumuzlu bir hesabın 15 Temmuz ile ilgili yaptığı paylaşıma "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu da biliyorsunuz değil mi" yorumu yazdı. Bu ifadeler kısa sürede büyük tepki çekince Sarıtaşlı önce paylaşımını sildi, ardından da hesabını kapattı.Olayın ardından İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, sosyal medya hesabından 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in aleyhine paylaşım yapan Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı'nın, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. s-4ba4bf0404320aa3d42411c99ef006566100b2

Özür dileyip istifa etti

s-d36518ffe573b317ff7bc92181e67678e6566e
Tepki alan paylaşım sonrası hakkında soruşturma açılan Uğur Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, üzgün olduğunu belirterek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.Sarıtaşlı açıklamasında, "Bir kaç gün evvel Twitter'dan atılan bir tweete yaptığım bir yorumun maksadını aşmasından dolayı gerçekten çok üzgünüm. Ancak bilinmelidir ki; asker bir baba tarafından yetiştirilen, yine asker bir ağabey tarafından korunup kollanan bir kadın olarak bu ülkenin her ferdi gibi vatana, millete, bayrağa, ülkemin bölünmez bütünlüğüne ve askerine saygısızlık etmek, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok saymak benim ve ailem için asla ve kata kabul edilemez. Bu çamur ne bana ne ailemdeki hiç bir bireye yapışmaz.Devrin siyasi enstrümanlarından trollerin kurduğu gafil tuzağa düşmüş olmaktan esef duyuyorum. Başta tüm şehit aileleri, vatan için canını hiçe sayan tüm kolluk kuvvetleri, kuruluşundan beri görev almaktan onur duyduğum İYİ Parti teşkilatları ve Sayın Genel Başkanım ve çalışma arkadaşlarından kabul edilemez hatamdan ötürü binlerce kez özür diliyorum. Herkesin affına sığınarak; hatamın şahsi olduğunu, mensubu olduğum teşkilatı bağlamadığını ve teşkilatımı zor durumda bıraktığını gördüğüm için parti üyeliğimden istifa etmiş olduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ömer Halisdemir'e 'Darbeci' Diyen İYİ Partili Yönetici Disipline Sevk Edildi - Konya May Barajı'nda Korkutan Görüntü: Sular Çekildi, Binlerce Balık Telef Oldu - Vücudunda Bıçak İzleri Var! Yağmur Tayhan'ın Cansız Bedeni 2 Gün Sonra Bulundu - Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde Atatürk Büstünü Çöpe Attılar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER