İstifa Ettiği Söylenen Bakan Selçuk, Çocuklarla Mendil Kapmaca Oynarken Görüntülendi

Dün geceden bu yana istifa ettiğine dair söylentiler dolaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'daki bir 'Mobil Okul'a konuk olarak çocuklarla mendil kapmaca oynadı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin her yerinde "Telafide Ben de Varım" kapsamındaki etkinlikler.

İstifa Ettiği Söylenen Bakan Selçuk, Çocuklarla Mendil Kapmaca Oynarken Görüntülendi

Dün geceden bu yana istifa ettiğine dair söylentiler dolaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'daki bir 'Mobil Okul'a konuk olarak çocuklarla mendil kapmaca oynadı.

s-d185d12871c134fd33b948f3fe260aef96d059
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin her yerinde "Telafide Ben de Varım" kapsamındaki etkinliklerde çocuklarla buluşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Çimşit Mahallesi'ndeki Mobil Okula konuk oldu.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki çadır bölgesinde kalan ailelerin her kademedeki 62 çocuğunun yürüttüğü telafi faaliyetlerine eşlik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zeka oyunları, okul öncesi etkinlik, müzik, açık hava oyunları ve masal sınıflarını ziyaret etti.

s-c9bee44b42b075fcfd5746abb97aa5b9e9cd09

Çocuklarla masal dinleyip, boyama etkinliği yapan Selçuk, yumurta deneyi yaptı, mendil kapmaca oynadı.

s-6074b6c9755b0117e4a4abbae38389b5c55504
Farklı bölgelerde, farklı ihtiyaçları olan tüm çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın kendi sorumlulukları olduğunu vurgulayan Selçuk, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:"(Mevsimlik tarım işçilerimizin çocukları için neler yapabiliriz?) sorusu aslında uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu sene, salgınla ortaya çıkan durumu dikkate alarak, 'fırsat adaletini nasıl ilerletebiliriz' diye düşündük. Tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği nedeniyle çocuklarımızın eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilimizde 'Mobil Okul' projesini başlatıyoruz. Bu projede, gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor. Meslektaşlarımız, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar."Bakan Selçuk, mobil okullarda, öğretmen, her türlü araç gereç ve materyal desteği bulunduğunu belirterek, projeye katkı veren öğretmenlere şükran borçlu olduklarını kaydetti.Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına sağlanan eğitimin kalitesini artırmak için başka çalışmaların da hayata geçirileceğini duyuran Selçuk, "Bu çocuklar hepimizin. Telafide Ben de Varım Projesi'ne, Mobil Okul Projesi'ne destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk'un istifa ettiğine dair iddialar için

Sosyal Medyayı Karıştıran İddia: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa mı Etti?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER