İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Olay sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda can kaybı ve yaralıların olduğunu açıkladı. 

Oktay: 6 can kaybı, 81 yaralı var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişininde yaralandığını açıkladı.

"Terör kokusu var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında." dedi.

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

Yayın yasağı getirildi

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

Sosyal medya kilitlendi

 

Erdoğan: İlk bilgilere göre burada bir terör kokusu var

 

Beşiktaş - Antalyaspor maçı ertelendi

 

Dünyadan İstanbul'daki patlamayla ilgili taziye mesajları

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER