İsveç'in PKK Açıklamasına Altun'dan Yanıt: 'Gözümüze Baka Baka Yalan Söylüyorsunuz'

Altun'dan yanıt: Gözümüzün içine bakıp yalan söylüyorsunuz İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Linde'ye yine Twitter üzerinden verdiği yanıtta Linde'nin sözlerini 'dezenformasyonla mücadele adı altında dezenformasyon' olarak niteledi. İsveç’in PKK’nın propaganda, bağış t.

İsveç'in PKK Açıklamasına Altun'dan Yanıt: 'Gözümüze Baka Baka Yalan Söylüyorsunuz'
s-cf26ababac57325112ab31e8db1f65fa01673e

İsveç'ten PKK Açıklaması: 'Tutumumuz Değişmedi'

Altun'dan yanıt: Gözümüzün içine bakıp yalan söylüyorsunuz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Linde'ye yine Twitter üzerinden verdiği yanıtta Linde'nin sözlerini 'dezenformasyonla mücadele adı altında dezenformasyon' olarak niteledi. İsveç’in PKK’nın propaganda, bağış toplama ve örgüte adam kazanma faaliyetlerini durdurmak için hiçbir çaba göstermediğini savunan Altun, İsveç'in ayrıca 'Türkiye’de intihar saldırıları gibi saldırılar düzenleyen teröristleri silahlandırdığı' suçlamasında bulundu.İsveç'in PKK’nın Suriye bileşeni YPG’ye dayanışma açıkladığını ve fon sunduğunu belirten Altun, 'Dürüstlük en iyi politikadır, Ann Linde. Gözümüze bakıp yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Terör örgütü PKK’yı desteklemeyi sürdürüyorsunuz. Eğer İsveç PKK’yı gerçekten bir terör unsuru olarak görüyorsa gerekeni yapmalı' dedi.

"Terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin tutumuyla ilgili bugün de açıklamalarda bulundu.Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde Cuma namazı sonrası basın mensuplarına konuşan Erdoğan, 'Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya girmesine yönelik girişimlere karşı tavrınızı daha önce ifade etmiştiniz. Bu konuda söz konusu ülkelerden size dönüşler oldu mu, konuya ilişkin yeni bir gelişme var mı?' sorusu üzerine, şunları kaydetti:'Bugün Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptık. Yarın aynı şekilde yine İngiltere'nin, Finlandiya'nın, onların görüşme talepleri var, onlarla görüşmelerimiz olacak. Aynı şekilde işte Stoltenberg'le de görüşmemiz olacak. Tabii bütün bu görüşmeleri biz aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz. Ama açık ve net söylediğimiz nedir? Her şeyden önce bu terör örgütlerinin bütün belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre ve bunun mağduru da biz olduğumuza göre lütfen NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz 'Evet' diyemeyiz. Bunu İsveç için de aynen düşünüyorum. Aynı şekilde Finlandiya için düşünüyorum. Ve şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğu, şu anda bu terör örgütlerini bırakın kabullenmeyi kendi parlamentolarında bunlara konuşmalar yaptırtıyorlar. Kendi parlamentolarında bunlara yer veriyorlar, imkanlar sağlıyorlar. Silah, mühimmat temini yapıyorlar. Bunları şimdi biz biliyoruz, görüyoruz ve bütün bunların mağduru da biz olduğumuza göre kimse kusura bakmasın, bu terör örgütlerinin bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmesine biz 'Evet' diyemeyiz.'DW Türkçe ve AA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER