İsveç'te çalınan kameralar Rus İHA'larında ortaya çıktı!

Eurasian Times'ın haberine göre; Stockholm merkezli, günlük gazete olan Aftonbladet'te bir haber yayımlandı.

İsveç'te çalınan kameralar Rus İHA'larında ortaya çıktı!


Eurasian Times'ın haberine göre; Stockholm merkezli, günlük gazete olan Aftonbladet'te bir haber yayımlandı. Yayımlanan habere göre, 19 Ekim'de Hofors ve Falun şehirleri arasındaki E16 otoyolunda en az üç kamera ünitesinin daha kaybolduğu ortaya çıktı.

Ülkede yerel gazete olan Sodra Dalarnes Tidning, iki kamera hırsızlığı daha bildirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Ukrayna'yı vurmak için kullanılan Rus insansız hava araçlarında aynı tip kameraların bulunması yetkilileri şaşkına çevirdi.

Gazete, Ukrayna ordusundan yakın tarihli bir videoya atıfta bulunarak Ukrayna birliklerinin ele geçirilen Rus "ev yapımı insansız hava araçları"nda benzer kameralar keşfedildiğini yazdı.

İsveç Güvenlik Servisi (Säpo), kayıp kameralar ile Rus insansız hava araçlarında benzer cihazların keşfedildiği iddiası arasındaki potansiyel bağlantının farkında olduğunu açıkladı.

İsveç Güvenlik Servisi'nden bir sözcü, "Donanımın Rus ev yapımı insansız hava araçlarında kullanıldığına dair söylentilerin farkındayız, ancak istihbarat çalışmalarımızın ayrıntılarına giremiyoruz" dedi.

İsveç Ulaştırma İdaresi, son zamanlarda 100'e kadar "hız tuzağı" kamerasının kaybolduğunu açıklarken, radarlar ve sistemin diğer karmaşık bileşenleri, hırsızlar tarafından dokunulmamış olarak görülüyor. Bu da yalnızca kameraların çalındığına işaret ediyor.

Tek bir yol kamerasının maliyeti 22 bin dolar civarında olduğu için kameraların çalınması İsveç için önemli bir kayba neden oldu. (Yeni Şafak)

Fransa: Ukrayna’daki kamikaze İHA saldırıları ‘savaş suçu’

 

İngiltere'den, Rusya'ya İHA tedarik eden İran'a yaptırım

 

Zelenskiy, Rus güçlerin İran üretimi İHA'lar kullandığını açıkladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER