İsveç'te Satra Brunn köyü şifalı suları sebebiyle bütün 7 milyon dolara satılıyor

İsveç'te vaktinde 'şifalı suları' sebebiyle zenginlerin uğrak yeri olan 300 yıllık Satra Brunn köyü 7.3 milyon dolara satışa çıktı.

İsveç'te Satra Brunn köyü şifalı suları sebebiyle bütün 7 milyon dolara satılıyor

İsveç'te vaktinde 'şifalı suları' sebebiyle zenginlerin uğrak yeri olan 300 yıllık Satra Brunn köyü 7.3 milyon dolara satışa çıktı. Başkent Stockholm'ün hemen dışında bulunan Satra Brunn köyü 70 milyon İsveç Kronu, yani takriben 7.3 milyon dolarlık fiyat etiketiyle yeni sahibini bekliyor.

SAĞLIK KÖYÜ OLARAK BİLİNİYOR

Satra Brunn, ülkede bir 'sıhhat köyü' olarak biliniyor. İsveç basınında bulunan bilgilere göre köy 1700'lü yıllarda Doktor Samuel Skragge kadar yerleşmiş. Bugün köyün bulunduğu alanda o tarihlerde bir su kaynağı bulan Skragge, hemen su kaynağının civarındaki arazileri satın almış. Araziye kilise, hastane ve eksik sayıda konut inşa etmiş.

KÖYDEKİ SU KAYNAĞI "ŞİFALI SU" OLARAK ÜNLENDİ

Zamanla Satra Brunn'daki su kaynağı 'şifalı su' olarak ünlenmiş ve dönemin zenginlerinin uğrak yeri haline gelmiş. Sonra zenginler bakımlı konaklayabilmek için civarda kendi evlerini yapı etmiş ve daha sonra bu evleri de arazi sahiplerine bağışlamış.

İSVEÇ VATANDAŞI OLMAYANLAR DA ALABİLİR

1750'lerde ise Uppsala Üniversitesi araziyi ve üzerindeki yapıları satın almış. 2002'de ise köy bir grup girişimci tarafından satın alınarak Spa ve sağlık tesisi olarak hizmet vermiş. Köy 60 dönüm üzerine kurulu. Bunun yanına bitişiğindeki 84 dönümlük arazi de fiyata dahil. Bunun yanında köyün içinde diğer taraftan şişeleme tesisi bulunuyor. Satra Brunn'un İsveç vatandaşı olmayanlar kadar satın alınmasında herhangi bir yasal engel bulunmuyor.

İsveç'te Satra Brunn köyü şifalı suları sebebiyle tam 7 milyon dolara satılıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER