İtalya'da kuraklık alarmı

İtalya'da yaz turizmi için önemli bir yere sahip olan Garda Gölü'ne gelen turistler geçmiş yıllara göre çok farklı bir manzarayla karşılaştı.

İtalya'da kuraklık alarmı

İtalya'da yaz turizmi için önemli bir yere sahip olan Garda Gölü'ne gelen turistler geçmiş yıllara göre çok farklı bir manzarayla karşılaştı. Gölde bulunan Sirmione Yarımadası'nı çevreleyen kayalar, suyun azalmasıyla ortaya çıktı.

Turist Beatrice Masi, "Geçen yıl geldik, çok beğendik. Gölü bu yıl tekrar ziyaret ettiğimizde ise manzaranın çok değiştiğini gördük. Şok olduk çünkü su yoktu" dedi.

Kuzey İtalya'nın aylardır yağış görmemesi ve kar yağışlarının %70 azalması, Po Nehri gibi önemli tarım merkezlerinin kurumasına sebep oldu. İspanya, Almanya, Portekiz, Fransa, Hollanda ve İngiltere de dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi kuraklığa karşı su kullanımını kısıtlamaya başladı.

İtalya'nın en uzun nehri olan Po Nehri'nin kuruması, tarlalarını sulamak için nehri kullanan birçok çiftçiye milyarlarca euroluk zarara neden oldu. Yetkililer, durumun daha kötüye gitmesini engellemek için Garda Gölü'nden yerel nehirlere daha çok su akmasına izin vermişti.

İtalya'nın en büyük gölünde kuraklık alarmı

Ancak Temmuz ayı itibariyle yetkililer, Garda Gölü'nden yerel nehirlere akan su kullanımında da kısıtlamaya gitti.  Garda Gölü'nden diğer nehirlere saniyede 70 metreküp su akarken, Temmuz ayı itibariyle saniyede 45 metreküpe düşürüldü.

İtalya'nın en büyük gölünde kuraklık alarmı

Gölün kıyısında şezlong ve şemsiye satan Mario Treccani, daha önce duyulan dalga seslerinin artık duyulmadığını ifade etti. Treccani, "Rüzgarlı günlerde dalgalar bazen turistlere kadar ulaşırdı, artık ulaşmıyor" dedi.

İtalya'nın en büyük gölünde kuraklık alarmı

Yetkililer, gölün sıcaklığının geçtiğimiz yılların ortalama sıcaklığından fazla olduğunu belirtti.

İngiltere'de kuraklık ilan edildi

 

Avrupa'da kuraklık alarmı veriliyor

 

İspanya'daki kuraklık Türk zeytinyağı için fırsat mı

 

İngiltere'de kuraklık: Thames Nehri'nin kaynağı kuruyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER