İtalya’da 'Virüssüz Ada' Projesi Hayata Geçirildi

İtalya'da pandemi döneminde yaz aylarında turizm sezonunu canlandırabilmek amacıyla planlanan "Kovid'siz ada" projesinde ilk adanın sakinlerinin aşılanması tamamlandı. BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, küçük adaların güvenli şekilde turizme açılabilmesi için başl.

İtalya’da 'Virüssüz Ada' Projesi Hayata Geçirildi

İtalya'da pandemi döneminde yaz aylarında turizm sezonunu canlandırabilmek amacıyla planlanan "Kovid'siz ada" projesinde ilk adanın sakinlerinin aşılanması tamamlandı.

s-cfd0abac4486e7d999c202916a29523f49b797

Anakara sakinleri karşı çıkmıştı...

s-7188191623b813c0f9f5c8cb8e1bc5839cb750
İtalyan basınına göre "Kovid'siz ada" kampanyasında sırada, yaklaşık 20 bin nüfuslu Ischia adası var.Ülke genelinde ise aşı kampanyasında başta yaş grupları olmak üzere öncelikli kategoriler belirlenmişti. Ülke çapında bu öncelikli kategorilerin aşılanması tamamlanmadan adalarda tüm nüfusun aşılanmasına geçilmesi tepki de çekmişti.Adaların belediye başkanlarından gelen, turizm sezonunu kurtarmak için "Kovid'siz ada" projesi talebi Turizm Bakanı Massimo Garavaglia'dan da destek almıştı.

Ancak başlıca geçim kaynağı turizm olan anakara kentleri ise adalara öncelik verilmesinin ayrımcılık olduğu gerekçesiyle bu projeye itiraz ediyordu.

s-5d07c52db617d882568d120737120cce7a48ab
Bölge Yönetimleri Birliği Başkanı Massimiliano Fedriga ülke genelinde farklı kuralların uygulanmasına karşı çıkarak, "Şu anda yaşadığımız zorluklara karşı tüm vatandaşlara bu ülkede eşitlik olduğunu göstermek zorundayız" dedi.Emilia Romagna Bölge Başkanı Stefano Bonaccini de bazı turistik yerlere ayrıcalık verilmesinin diğerlerini zarara uğratacağı eleştirisinde bulundu ve "Hükümet öncelikle Avrupa çapında herkes için eşit kuralların geçerli olduğu bir aşı pasaportu üzerinde çalışmalı" diye konuştu.Procida Belediye Başkanı Dino Ambrosino ise bu ada ve benzerlerinin yalnızca turistik sebeplerle değil aynı zamanda sağlık sistemlerinin güçlü olmaması nedeniyle de yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ambrosino "Procida sakinleri salgında, anakarada yaşayanlardan daha büyük risk altındalar. Örneğin zorlu bir müdahale gerektiğinde adaya ambulans tekne getirilmesi gerekiyor" dedi.Yaklaşık 60 milyon nüfuslu İtalya'da 27 Aralık'ta başlayan aşı kampanyasında bugüne kadar 21 milyon doz aşı yapıldı. Her iki doz aşıyı da yaptıranların sayısı ise 6,2 milyon. Aşı kampanyasında üst yaş gruplarına, sağlık ve eğitim personeline öncelik verildi.Ülkede pandemide toplam vaka sayısı 4 milyonu, can kaybı ise 121 bini geçti. Son bir günde vaka sayısı 5948, bir günlük can kaybı da 256 olarak açıklandı. İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı - Avrupa İlaç Ajansı, Çin Aşısının Ön Değerlendirme Sürecini Başlattı - Kuran'a El Basarak Göreve Başlamıştı: ABD'nin İlk Türk Kökenli Polisini Ölümle Tehdit Eden Kişi Tutuklandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER