İtalya’yı sel vurdu: Binlerce kişi evini terk etti

Sel felaketi bölgede şu ana kadar küçük çaplı da olsa 305 heyelanı tetiklerken, küçük yerleşim birimleri arasında 500’e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. İtalya'nın kuzeyindeki Emilia Romagna bölgesinde hafta başından bu yana etkili olan yoğun yağışların ardından meydana.

İtalya’yı sel vurdu: Binlerce kişi evini terk etti

Sel felaketi bölgede şu ana kadar küçük çaplı da olsa 305 heyelanı tetiklerken, küçük yerleşim birimleri arasında 500’e yakın köy yolu ulaşıma kapandı.

İtalya'nın kuzeyindeki Emilia Romagna bölgesinde hafta başından bu yana etkili olan yoğun yağışların ardından meydana gelen sel felaketi yüzünden 36 binden fazla kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Bölge yönetimi, sel felaketinin ardından olası heyelan tehlikesine karşı özellikle küçük yerleşim birimlerinde köylülerin evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Yerel yönetim, bölge için ilan ettiği “kırmızı alarm” durumun pazar günü de geçerli olduğu uyarısında bulundu.

Sel felaketi bölgede şu ana kadar küçük çaplı da olsa 305 heyelanı tetiklerken, küçük yerleşim birimleri arasında 500’e yakın köy yolu ulaşıma kapandı.

Sel felaketi yüzünden bölgede binlerce eve hala elektrik verilemiyor.

Bazı noktalarda ordu birliklerinin de yerel halka yardım için sahaya indiği ve yardım çalışmalarına katılıyor.

Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, selden ciddi şekilde etkilenen Emilia Romagna bölgesi için “felaket durumu” ilan edeceklerini bildirmişti.

Bölgedeki yerleşim birimlerindeki sel felaketinde 14 kişi can vermişti.

Başbakan Meloni G7 Zirvesi'nden erken ayrıldı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesindeki sel felaketi nedeniyle Japonya'daki G7 Liderler Zirvesi’nden dün erken ayrılmak zorunda kalmıştı.

Meloni, zirveden ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "G7'de yapmamız gerekenleri yaptık. Dönmeye karar verdim. Böyle zor bir anda İtalya'dan uzak kalamam. Krize gerekli yanıtları vermek için kişisel olarak çalışmam lazım. Bu durumla ilgilenen tüm bakanlara ve çalışmalara el veren 5 bin kişiye teşekkür ederim. Benim vicdanım bana dönmem gerektiğini söylüyor." demişti. (Euronews)

İtalya'da sel felaketi: 3 ölü

Avrupa'da sel felaketi! Bu kez İtalya...

İtalya'daki selde 11 kişi hayatını kaybetti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER