‘İyi İşler’ sahibi kadın girişimciler pandemi dönemi deneyimlerini paylaştı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Boyner Grup işbirliği ile gerçekleştirilen, Bank of America Merrill Lynch'in mali destek sağladığı İyi İşler: Arz Zincirlerinde Bulunan Bayan Girişimcileri Kuvvetlendirme Programı'nın katılımcısı kadın girişimciler video konfer.

‘İyi İşler’ sahibi kadın girişimciler pandemi dönemi deneyimlerini paylaştı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Boyner Grup işbirliği ile gerçekleştirilen, Bank of America Merrill Lynch'in mali destek sağladığı İyi İşler: Arz Zincirlerinde Bulunan Bayan Girişimcileri Kuvvetlendirme Programı'nın katılımcısı kadın girişimciler video konferansta bir araya geldi. Moderatörlüğünü KAGİDER Idare Heyeti Üyesi Ateş Akın'ın yürüttüğü buluşmada, 2018 ve 2019 yıllarında programa katılarak bireysel ve kurumsal kapasite geliştirme desteğine değer bulunan girişimciler, engebeli pandemi sürecindeki deneyimlerini, karşılaştıkları zorlukları ve fırsatları paylaştılar.

Bayan girişimcilerin birbirleriyle dayanışma olanaklarını da araştırdıkları buluşmaya KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Boyner Grup Idare Heyeti Üyesi ve KAGİDER Kurucu Üyesi Ümit Boyner ile Morhipo ve boyner.com.tr Genel Müdürü Uzlaştırma Akyürek de katılarak görüşlerini paylaştılar.

Emine Erdem: "Başarının anahtarı teknolojinin elinde"
KAGİDER Başkanı Emine Erdem yaptığı konuşmada, teknolojinin fırsat eşitsizliğine karşı stabilizatör katkısının altını çizerek, şu ifadelere yer verdi: "Kadınların her yerde toparlanma sürecine oluşturacağı katkı maddesi ve ortaya çıkacak yeni dünyada oynayacakları rol vazgeçilmez bir öneme sahip olacak. Kadınların ekonomideki varlığını ve gücünü artırabildiğimiz ölçüde, gelecekteki aynı krizlere karşısında ekonominin direnci de güçlenecektir. Yalnızca Türkiye'nin değil tüm ülkelerin kovid-19 krizini atlatmaları ve her tarafta yeniden yapılanma yoluna girmeleri, bu sürece herkesi eşdeğer şekilde dâhil etmekle muhtemel olacak. Başarının anahtarı ise artık teknolojinin elinde. Bundan Başka teknolojinin iş dünyasındaki fırsat eşitsizliğine karşısında stabilizatör, koşulları birazcık daha eşitleyici bir katkısı da olacak. Bu sebeple önümüzdeki dönemde girişimci kadınların teknolojiden fazla daha fazla yararlanmalarının önemi koskocoman."

Ümit Boyner: "Kadınlar ve bayan girişimciler güçlendikçe ekonomi iyileşecek ve ülke olarak güçleneceğiz"
Boyner Grup Idare Heyeti Üyesi ve ve KAGİDER Kurucu Üyesi Ümit Boyner konuşmasında, "Toplumsal cinsiyet eşitliğini bir eşitlik ve demokratik haklar meselesi olarak görüyoruz. Değerlerimiz veya bugüne kadarki doğrularımız kriz, pandemi veya ekonomik daralma dönemlerinde ‘birincil vazgeçilecek' yok ‘birincil sahiplenilecek' kavramlar. Eski ya da yeni ‘normal' ayırt etmeksizin, biliyoruz ki kadınlar güçlendikçe ekonomi iyileşecek, bayan girişimciliği yaygınlaştıkça ve bayan istihdamı arttıkça hesaplı ve sosyal olarak güçleneceğiz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER