İzmir Foça'da Orman Yangını! Ters Rüzgar Nedeniyle Ormanın İçlerine Doğru İlerliyor

İzmir'in Foça ilçesinde Ilıpınar ile Gerenköy Mahalleleri arasındaki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı.

İzmir Foça'da Orman Yangını! Ters Rüzgar Nedeniyle Ormanın İçlerine Doğru İlerliyor

İzmir'in Foça ilçesinde Ilıpınar ile Gerenköy Mahalleleri arasındaki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekilen yangında, alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yerleşim yeri yakınından başladığı belirlenen yangının, ters rüzgar ile ormanın içlerine doğru ilerlediği belirtildi.

s-c9069e4cb6db538485a3eda2c983645fbfe74e
Foça'nın Ilıpınar ile Gerenköy Mahalleleri arasındaki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.Geniş alanda etkili olan yangına müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden ekipler, çok sayıda arazöz ile bölgeye sevk edildi. Havadan da 3 helikopter ve 1 söndürme uçağı ile alevlere müdahaleye başlandı. s-2c658498eece8e0d08191e79a99035cce279c0
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça'daki askeri birliklerin itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yerleşim yeri yakınından başladığı belirlenen yangının, ters rüzgar ile ormanın içlerine doğru ilerlediği belirtildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Akın Akın Geliyorlar: 1 Haftada 400 Binden Fazla Gurbetçi Türkiye'ye Giriş Yaptı - Cinsel İstismarda 'Somut Delil' Şartı Arayan Düzenlemenin Kabul Edilmesine Ünlülerden Gelen Tepkiler - İngiltere'de 'Süper Bulaştırıcı' Etkinlikler Tartışma Yarattı: Sürü Bağışıklığı Sağlanıyor mu?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER