İzmir İl Sağlık Müdürlüğü: 'Kongre Öncesi AKP'lilere Test Yapıldığı İddiası Doğru Değil'

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, AK Parti İl Kongresine katılan herkese kamu hastanelerinde koronavirüs testi yapıldığı iddiasını yalanladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü: 'Kongre Öncesi AKP'lilere Test Yapıldığı İddiası Doğru Değil'

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, AK Parti İl Kongresine katılan herkese kamu hastanelerinde koronavirüs testi yapıldığı iddiasını yalanladı. Açıklamada, Kongre öncesi AKP'l delegelere gönderildiği iddia edilen ve koronavirüs testini yaptırabilecekleri hastanelerin sıralandığı mesaja ilişkin "Bilgimiz yok" denildi. 

s-b078b792fd9f5f65ab0f4dc30f651f7a54ca5f
Müdürlüğün internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "İzmir'de AK Parti Kongresine katılan delegelere kamu hastanelerinde Kovid-19 testi yaptırıldığı" yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

"Kimseye özel işlem yapılması söz konusu değil"

s-0d82190508b75f17b981594a77a2392f79ee11
Kentte Kovid-19 vaka sayısının stabil seyrettiği, salgın poliklinikleri ve PCR laboratuvarlarının sıkıntısız şekilde kesintisiz hizmet vermeye devam ettiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:"İlimizdeki bütün hastanelerde pandemi polikliniğine başvuran hastaların tümüne hekimlerce uygun görülen tetkikler yapılmaktadır. Bu konuda herhangi bir kişi, ekip veya gruba özel bir işlem yapılması söz konusu değildir. Haberde yer alan ve parti il teşkilatınca delegelere gönderildiği iddia edilen SMS mesajı bilgimiz dahilinde olmayıp o gün yapılan test sayısı ile diğer günler arasında belirgin bir fark gözlenmemiştir."

"Kongreye katılacaklara ücretsiz test yapılıyor"

s-42a9cf2a7f980473dd9842860e6b47a601eb1d
BirGün gazetesinin bugün manşetten verdiği haberinde, AKP 7. Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılacak olan delegelere ve protokol üyelerine kamu hastanelerinde test yaptırıldığı belirtilmişti. Haberde ayrıca Kongre öncesi AKP'li delegelere koronavirüs testini yapabilecekleri hastanelerin yer aldığı SMS mesajı gönderildiği aktarılmıştı.Ayrıca CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP'nin Ankara 7. Olağan İl Kongresi öncesi katılımcılara kamu hastanelerinde ücretsiz Kovid-19 testi yapıldığını ileri sürmüştü: “Birçok ilde bu testler kamu hastanelerinde yapılırken Ankara’daki kongre için Cumhurbaşkanlığı kullanıldı. 17 Şubat’taki Ankara Kongresi’ne davet edilenler PCR testi için 16 Şubat günü Cumhurbaşkanlığı’na çağrıldı ve yüzlerce katılımcının PCR testleri algoritmadaki kriterlere bakılmaksınız ücretsiz bir şekilde yapıldı. Yine aynı şekilde iki gün önce İzmir’deki kongre için de aynı yöntem izlendi. Kongreye katılacakların testleri Pazar günü kamu hastanelerinde yapıldı.”

BirGün gazetesinin paylaştığı o SMS mesajı

s-fae6f64df84adaba5d9ef40cfdad3bfe00a9f6
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER