Japonya ve ABD'den ortak tatbikat

Bölgede sürekli tehditkar füze denemeleri gerçekleştiren Kuzey Kore'ye karşılık olarak Japon hükümeti askeri caydırıcılığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, tatbikat Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) ile ABD ordusu taraf

Japonya ve ABD'den ortak tatbikat

Bölgede sürekli tehditkar füze denemeleri gerçekleştiren Kuzey Kore'ye karşılık olarak Japon hükümeti askeri caydırıcılığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, tatbikat Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) ile ABD ordusu tarafından gerçekleştirildi.

Japonya'nın Kyuşu bölgesinin kuzeybatısında bulunan Doğu Çin Denizi üzerinde düzenlenen ortak hava tatbikatına 9 savaş uçağı katıldı.

Yakın işbirliğini göstermeyi hedefleyen iki ülkenin ortak tatbikatında, Japonya'dan F-2 jetleri ile ABD'den B1-B bombardıman uçakları ve F-16 jetleri yer aldı.

Bölgesel gerginliğin yükseldiği vurgulanan açıklamada, tatbikatın "ASDF ve ABD ordusunun bölgedeki güvenlik sorunlarını çözmeye hazır olduğunu gösterdiği" kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal eden Pyongyang yönetiminin, 2022 yılının başında itibaren farklı menzillerde 30'u aşkın balistik füze denemesi gerçekleştirdiği biliniyor.

Kuzey Kore'nin 4 Ekim'de fırlattığı balistik füze, Japonya'nın üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşmüştü. Benzer bir deneme, en son Eylül 2017'de yapılmıştı.

Kuzey Kore'nin denediği füzelerden biri Japon Denizi'ne düştü

 

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye füze misillemesi

 

Japonya yüksek hızdaki yeni füzelerinin menzilini yükseltecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER