Joe Biden Beyaz Saray'da! İlk iş olarak Trump'ın tartışmalı kararlarına el attı

ABD'nin 46.

Joe Biden Beyaz Saray'da! İlk iş olarak Trump'ın tartışmalı kararlarına el attı

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden, Kongre binasında düzenlenen yemin töreni ile resmen görevi devraldı. Yemin töreninin ardından ilk belgelerini imzalayan Biden, imza töreni sonrasında askeri birliklerin hazır olup olmadığını değerlendirdiği etkinliğe katıldı.

YEMİNİN ARDINDAN ÇELENK BIRAKTI

Söz konusu etkinliğin ardından Biden, beraberinde eşi Jill Biden, yardımcısı Kamala Harris ve eski ABD Başkanları Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton ve eşleri ile Arlington Ulusal Mezarlığı'nda çelenk bırakma törenini gerçekleştirdi. Biden ve eşi daha sonra, Beyaz Saray'a doğru yola çıktı.

Joe Biden Beyaz Saray'a geldi! İlk işi Trump'ın tartışmalı kararnamelerini iptal etmek

BEYAZ SARAY ÖNÜNDEKİ KALABALIĞA EL SALLADI

Biden ve eşi, Beyaz Saray'a vardığında Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser tarafından karşılandı. Biden ve eşi daha sonra, başkanlık aracından inerek Beyaz Saray'a doğru yürümeye başladı. Beyaz Saray'a yürüdüğü sırada kalabalığa el sallayan Biden ve eşi, Beyaz Saray'ın kapısında askerler tarafından karşılandı. Biden ile eşi, kapıdan içeri girmeden önce basın mensuplarına poz verdi.

TRUMP'IN TARTIŞMALARI KARARLARINI İPTAL ETTİ

Başkan olarak Beyaz Saray'a ilk adımını atan Biden, Oval Ofise'e geçerek çok sayıda başkanlık kararnamesi imzalayarak eski Başkan Donald Trump'ın tartışmalı politikalarını iptal etti. Bu kapsamda ABD Başkanı Biden, Trump yönetiminin geri çekildiği Paris İklim Anlaşması ve DSÖ'ye yeniden katılmaya yönelik başkanlık kararnamelerini imzaladı.

Trump yönetiminin bazı Müslüman ülkelere uyguladığı seyahat kısıtlamalarını da kaldıran ABD'nin 46. Başkanı Biden, federal binalarda Kovid-19 nedeniyle maske takılmasını zorunlu kılan bir kararnameye de imza attı.

Joe Biden Beyaz Saray'da! İlk iş olarak Trump'ın tartışmalı kararlarına el attı

Kaynak: Anadolu Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER