Joe Biden Kongre'yi Basanlara 'Terörist' Dedi: 'Ülke Tarihinin En Karanlık Günüydü'

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Trump yanlılarının dün Kongre binasını basmasından Başkan Trump'ı sorumlu tutarak baskının ülkenin tarihindeki en karanlık günü olduğunu söyledi. Delaware eyaletinde yaptığı konuşmada Biden, Kongre binasına girenlere de protestocu değil .

Joe Biden Kongre'yi Basanlara 'Terörist' Dedi: 'Ülke Tarihinin En Karanlık Günüydü'

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Trump yanlılarının dün Kongre binasını basmasından Başkan Trump'ı sorumlu tutarak baskının ülkenin tarihindeki en karanlık günü olduğunu söyledi.

s-90063a0853dd9fa68c2189ae08da6f7b71e645
Delaware eyaletinde yaptığı konuşmada Biden, Kongre binasına girenlere de protestocu değil "isyancı çete, yerli terörist" denilmesi gerektiğini belirtti.Biden, Trump için "Demokrasimizin kurumlarına en başından itibaren topyekün bir saldırı başlattı" diyerek Trump'ın "bir çeteyi kullanarak yaklaşık 160 milyon Amerikalının sesini bastırmayı denemekten" suçlu olduğunu söyledi.Biden, ırkçılık karşıtı bir gösteri yapılmış olsaydı polisin protestoculara çok daha farklı müdahale edeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Neler olmuştu?

s-6ba771cbbed3e6caa7568c751479f486fa123c
Dün Beyaz Saray'ın önünde Trump'ın da katıldığı mitingin ardından Kongre binasına yürüyen binlerce destekçisi gösterici ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polis barikatlarını aşan bazı göstericiler, Kongre binasına girmişti. Yaşanan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.Trump, destekçilerine "itidal" çağrısında bulunmuştu.Kongre binasına Ulusal Muhafızların sevk edilmesi talimatı verilirken, Washington'da yerel saatle 18.00 itibarıyla "sokağa çıkma" yasağı ilan edilmişti. ABD Karıştı: Trump Taraftarları Kongre Binasını Bastı, Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi - Video ve Fotoğraflarla ABD’deki Olaylar - ABD'deki Olayların Bilançosu Açıklandı: Can Kayıpları, Yaralananlar ve Gözaltılar...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER