Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor: Kafe-Restoran ve Hafta Sonu Kısıtlamaları Ele Alınacak

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor: Kafe-Restoran ve Hafta Sonu Kısıtlamaları Ele Alınacak

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

s-30278374ef1ed9e1541bfe4775542c17f892d4
Kabine Toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında koronavirüs gündemiyle bugün yapılacak. Kabine Toplantısı'nda koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, yerli aşı çalışmaları ve kısıtlamalarda normalleşme takviminin ele alınacağı tahmin ediliyor.Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı bugün saat 15.30'da yapılacak. Toplantıda kafe ve restoranların durumu ile hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının ele alınacağı tahmin ediliyor.

Kafe ve restoranların Mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor

s-56e4e5aae66da822a16a296717c301adbf64db
Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Bu kapsamda, kafe ve restoranlara HES kodu ile giriş yapılabilecek. İç mekânda kapasitenin en fazla yüzde 30'u (10 masa varsa 3 tanesi hizmete açık olacak), dış mekânlarda yüzde 50'si (10 masa varsa 5 tanesi) hizmete açılacak. Bulaşın olmaması için müşterilere oturma sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Bu sürenin de 45 dakika olabileceği belirtiliyor.

Okullar açılacak mı?

s-49a2abd0959a7c168242b72693780e82392f6b
Mart itibarıyla önce ilköğretim, arkasından da orta öğretim kurumlarının hibrit model ile eğitime başlaması hedefleniyor. Gidişe göre bu sürelerin değiştirilebileceği, yaza da sarkıtılabileceği belirtiliyor.Üniversitelerin açılmasında YÖK'ün düzenlediği anketin sonuçları etkili olacak. Ancak bu konuda son kararı Sağlık Bakanlığı verecek. Üniversitelerin vaka sayılarına göre bahar aylarında hibrit modelde eğitime başlaması üzerindeki formüller tartışılıyor.

Hafta sonu kısıtlamalarının kalkması bekleniyor

s-023e3d82c894a0466bcd2dbca50d0bd7fb8495
Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor.Toplantıda vaka sayılarına bağlı olarak bölgesel olarak bazı kısıtlamaların esnetilebileceği belirtiliyor.Çin ve Almanya'dan sipariş edilen koronavirüs aşılarının son durumu ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Türkiye'deki aşılama süreci de değerlendirilecek. İstanbul'da Kar Yağışı Yeniden Etkisini Artırdı: FSM Köprüsü'nde Görüş Mesafesi 10 Metreye Düştü - Bankalar 'Sır' Komitesi Kuracak - İzmir'i Vuran Sağanak, Mezarlarda Çökmeye Neden Oldu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER